Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:33:33

Чернігівські і київські краєзнавці разом пишуть історію флоту. ВІДЕО

17.03.2017   15:45Агенцiя

Столичні пошуковці пропонують нашим історикам разом написати нову книгу про воєнно-морську історію Чернігівщини. Про це говорили на краєзнавчій конференції Чернігівського району.

Бойовий шлях Пінської і Дніпровської воєнних флотилій цікавить київських дослідників давно, і у пошуках матеріалів вони плідно співпрацюють з чернігівськими колегами.

Київське Товариство ветеранів розвідки Військово-Морського флоту займається вивченням бойового шляху Пінської і Дніпровської воєнних флотилій. У цьому питанні столичні пошуковці плідно співпрацюють  з чернігівськими краєзнавцями.

Олександр Мармашов, керівник ГО «Товариство ветеранів розвідки Військово-Морського флоту»: «Мало кто знает в Чернигове, что с 43-го года существовала военно-морская база Днепровской военной флотилии всю войну. Здесь корабли приходили, здесь они отправлялись по Десне на Киев, затем они уже участвовали в освобождении Белоруссии, Польши. И, кстати, единственная флотилия вообще из военно-морского флота, те, которые штурмовали Берлин – это были полуглиссера Днепровской военной флотилии, и флаг военно-морской этой флотилии висел на Рейхстаге поверженном».

Ветеранів, які брали участь у тих історичних подіях, вже немає в живих, тому інформацію краєзнавці шукають в архівах. Працюють не лише в Україні та державах колишнього Радянського Союзу, а й в Німеччині, Польщі, Сполучених Штатах Америки. Матеріалу багато, на його основі знімають фільми, видають книги. Радо відгукнулися на запрошення взяти участь у краєзнавчій конференції Чернігівського району.

Олександр Мармашов, керівник ГО «Товариство ветеранів розвідки Військово-Морського флоту»: «Для нас очень интересно побывать на этой конференции, обратиться к историкам района, чтобы совместно нам написать книгу о боевом пути Черниговского отряда Пинской военной флотилии и о Днепровской военной флотики, которая здесь базировалась».

Учасники конференції говорили і про книги, які вже готуються до видання. Зокрема, про  афганців та воїнів інших військових конфліктів, історії окремих сіл, поетичні новинки.

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини