Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:02:32

"Небайдужі бібліотекарі" знову у переможцях

16.09.2015   10:28Агенцiя

Нещодавно ініціативна група «Небайдужі бібліотекарі», яка вже другий рік успішно працює у Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка.

13-14 вересня відбулися тренінг, підписання договорів і прес-конференція для дев’яти переможців конкурсу з Чернігівської та Полтавської областей.

Під час цих заходів учасники розповіли про свої ідеї, що були втілені у проекти, шлях їх реалізації та користь, яку вони принесуть громаді.

Надзвичайно цікавою та змістовною для присутніх виявилася презентація діяльності громадської організації «МАРТ». А знайомство та спілкування учасників між собою сприяло налагодженню партнерських зв’язків і обміну корисною інформацією для більш якісної реалізації представлених проектів.

Метою проекту «Інформаційна допомога ВПО – запорука соціальної адаптації» є інформаційно-правова підтримка та координація допомоги внутрішньо переміщеним особам.

Завдання, що ставиться перед проектом,– цедопомогавимушеним переселенцям з тимчасово окупованих територій адаптувати своє життя на Чернігівщині.Кваліфіковані тренери проведуть навчання для бібліотекарів районних бібліотек Чернігівської області особливостям роботи з вимушеними переселенцями, в результаті чого, бібліотекарі підвищать свою кваліфікацію і надаватимуть якісніші інформаційні послуги.

Фахові спеціалісти надаватимуть вимушеним переселенцям та особам, які опинилися у тяжких життєвих умовах, безкоштовні правові індивідуальні та скайп консультаціїз метою захисту їхніх прав та для забезпеченняотримання ними всіх належних соціальних державних гарантій.

Буде проведено ряд тренінгів для внутрішньо переміщених осіб з основ комп’ютерної грамотності та основ електронного урядування, а також основ підприємницької діяльності. Це сприятиме вимушеним переселенцям у пошуку роботи чи відкритті власної справи.

Вже давно налагоджена співпраця бібліотеки з фахівцями Регіонального фонду підтримки підприємництва по Чернігівській області, Чернігівського міського центру зайнятості, Чернігівського координаційного центру допомоги переселенцям, де відбуваються постійні зустрічі з вимушеними переселенцями та інформування про безкоштовні послуги бібліотеки,поширення довідника «Інформація для внутрішньо переміщених осіб з окупованих територій. Адресні ресурси міста Чернігова», в якому зібрані соціально корисні джерела саме для внутрішньо переміщених осіб.

В очікуваному результаті соціальна адаптація вимушених переселенцівпокращить взаєморозуміння між місцевими громадами та внутрішньо переміщеними особами.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.