Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:02:16

Про роботу комунального підприємства "Центральний парк культури та відпочинку"

03.09.2015   12:05Агенцiя

Про роботу комунального підприємства "Центральний парк культури та відпочинку" Чернігівської міської ради за підсумками літнього сезону поточного року інформував сьогодні на розширеній міській нараді директор Володимир Хольченков.

Він відзначив загальні позитивні зрушення і досягнення в господарській, фінансовій і культурно-розважальній діяльності.

Головною подією загальноміського масштабу стало відкриття оновленої центральної алеї Центрального парку культури і відпочинку.

Протягом звітного періоду проведено наступні роботи:

- викладена плиткою вся алея від вул. Шевченка до сходинок;

- проведена реконструкція фонтану;

- встановлено 8 нових клумб (до цього їх було 6) і проведені роботи щодо їх оформлення;

- проведено роботи з озеленення та санітарної очистки території уздовж усієї алеї. Завдяки креативному підходу працівників «Зеленбуду» на місцях зрубу дерев з'явилися нові місця для відпочинку.

Таким чином, з гордістю можна сказати, що Парк отримав новий сучасний вигляд і готовий з радістю зустрічати жителів та гостей міста на гідному рівні.

Основним напрямком діяльності Парку є організація відпочинку та різноманітного дозвілля мешканців та гостей нашого міста.

Основний об'єкт парку – атракціонне містечко є не лише центральним місцем розваги відвідувачів парку, але й головним джерелом доходу нашого підприємства.

На балансі 11 парку атракціонів: Веселі гірки, Дитяча залізниця, Орбіта, Дзвіночок, Північ, Човники, Колесо огляду, Космос, Фігурна карусель, 2 батута і головне надбання і гордість – атракціон «Говерла».

Регулярно робляться поточні ремонти всіх атракціонів і оновлюється дизайн. Щодня перед початком роботи кожен атракціон проходить необхідний огляд фахівцями.

Завдяки професійній та злагодженій роботі технічного персоналу парку, наші атракціони знаходяться у відмінному робочому стані і завжди готові зустрічати як маленьких, так і дорослих відвідувачів нашого парку.

Перед відкриттям сезону у квітні 2015 року була успішно проведена щорічна комплексна перевірка всіх атракціонів головної київської комісією, в результаті якої всі атракціони отримали дозвіл на роботу.

В цілому вже декілька років поспіль комісія зазначає, що чернігівські атракціони знаходяться в хорошому робочому стані і це при тому, що подібні атракціони такого ж року випуску масово закривають по Україні. Необхідно відзначити, що ціна квитка у нашому парку залишається однією з найнижчих по Україні.

Одним з головних напрямків у роботі Парку є концертна і творча діяльність.

У 2015 році були організовані та успішно проведені такі свята, як:

відкриття паркового сезону, яке проходило в 2 дні: 1 травня відбулася молодіжна програма «Солянка Фреш», в якій брали участь кращі творчі колективи міста зі своїми новими номерами, а 2 травня відбувся концерт живої музики, який зібрав велику кількість шанувальників живого звуку.

Великим святковим концертом від артистів Філармонійного центру відсвяткували День Перемоги 9 травня.

Цікава насичена програма чекала наших гостей 16 і 17 травня до Дня Європи та Дня сім'ї :виставка - ярмарок «Що може жінка», презентація країн Європи, велика концертна програма

До Дня захисту дітей відбувся 13-й міський конкурс хореографії «Терпсихора», а також велика концертно-розважальна програма «Здійснемо мрії разом!»

До Дня Конституції у парку відбулася виставка робот хенд-мейд і народних умільців, а також великий 7-годинний святковий концерт, організатором якого виступило управління культури.

Успішно до Дня молоді був проведений мультифестиваль «Червень», організатором якого виступило управління культури. Насичена програма фестивалю включала: фестиваль гумору «На всю катушку», КВК шоу, концерт живої музики.
 

Традиційно величезна кількість людей відвідала парк на свято Івана Купала. Всіх відвідувачів чекала фольклорна програма з піснями, танцями, обрядами, а також великий інтерес викликали конкурси «Володарка кращого віночка» і «Міс Івана Купала».

Приємно, що вже 8-й рік поспіль у нашому парку проходить Всеукраїнський фестиваль «Козацькі забави», организаторм якого виступає громадська організація «Спорт для всіх». У цьому році фестиваль приймав гостей не лише з різних регіонів України, але й з Білорусі, Польщі, Угорщини. А родзинкою фестивалю стали показові виступи 3-х кратного чемпіона світу за стронг-мену Олександра Пеканова та відомого стронгмена Василя Вірастюка.

Самою знаменною і масштабною подією традиційно стало проведення до Дня Незалежності загальноміського свята «Виставка квітів і плодів». Понад 100 підприємств взяли участь у святі, попри непросту економічну ситуацію. Доповідач вислов величезну подяку за підтримку та активну участь управлінню культури, управлінню освіти, управлінню охорони здоров’я  та усім учасникам такого доброго, позитивного і гарного свята.

До Дня міста також готується гала-концерт за участю популярних творчих колективів, виконавців та танцювальних колективів.

Велике значення у підвищенні рівня організації концертних та розважальних заходів є наявність сцени, що дає можливість якісно і безперешкодно проводити заходи будь-якого рівня як паркові, так і загальноміські.

Великою популярністю серед жителів міста користується спортивний майданчик для безкоштовного користування, який включає турніки для заняття новим популярним видом спорту - воркаутом і тренажерний комплекс. Спортивним майданчиком активно користуються як діти, так і дорослі.

Улюбленим місцем відпочинку дітвори залишається дитячий безкоштовний майданчик, що знаходиться в атракціонному містечку.

Великим кроком вперед для Парку є підключення Wi-Fi на нашій території в рамках співпраці Парку і компанії «Основа».

Приємно відзначити, що активно функціонує сайт Парку www.gorsad.com.ua

Для реклами нашого підприємства і проведення паркових проектів було задіяно багато засобів масової інформації, в тому числі і соціальні мережі.

Таким чином Парк крокує в ногу з часом і намагається максимально використовувати сучасні рекламні та комп'ютерні технології.

Центральний парк не має заборгованостей по заробітній платі і комунальним платежам на поточний період.

На жаль, відпочинок і розваги для жителів міста сьогодні далеко не найперша необхідність і, в порівнянні з минулими роками, відвідуваність парку помітно погіршилася, що суттєво позначається на доходах нашого підприємства.

Проте, не зважаючи на важку економічну і соціальну ситуацію в країні, Центральний парк успішно функціонує: всі атракціони та об'єкти знаходяться в робочому стані, загальноміські заходи та концертні програми проводяться на високому рівні.  Міський  парк залишається одним з улюблених місць відпочинку чернігівців та гостей міста.

За інформацією КП"Центральний парк культури та відпочинку"

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини