Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:56:51

Носівські читання у Городні

25.05.2015   07:57

Щороку навесні Городнянська центральна бібліотека збирає гостей на носівські читання. 22 травня в історико-краєзнавчому музеї відбулася чергова зустріч у рамках програми «Бібліотека згуртовує громаду» приурочені до дня народження відомого етнографа, фольклориста та письменника Степана Носа.

Особливістю цьогорічного заходу стала пропозиція кандидата історичних наук, доцента, завідуючого кафедрою етнології та краєзнавчо-туристичної роботи Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка Ю.А. Русанова створити етнографічне товариство ім. Степана Носа, членами якого стануть працівники музею та бібліотеки і провести першу етнографічну експедицію в с. Рубіж Городнянського району.

Зустріч розпочалася з вітального слова заслуженого працівника культури України, директора історико-краєзнавчого музею О.Г. Смаль. Із доповіддю та презентацією про життєвий шлях С.Д. Носа та його зв’язок з м. Городня виступила бібліограф-краєзнавець центральної бібліотеки В.П. Ільяс, також вона представила гостям книгу І.П. Дудка «Збирач скарбів народних Степан Ніс», яка побачила світ минулого року завдяки співпраці міської ради та бібліотеки. Учитель української мови та літератури Городнянської школи-інтернату для дітей-сиріт М.І. Шуляк поділилася результатами пошукової роботи членів клубу «До народних джерел».

У заході також взяли участь учителі міських шкіл та учні старших класів обласної школи-інтернату для дітей-сиріт.

Закінчилися носівські читання урочистим покладанням квітів до могили С.Д. Носа, яка знаходиться біля історико-краєзнавчого музею.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини