Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:56:44

День вірменської культури у бібліотеці "Вірменія: в серцях навіки"

26.03.2015   09:27Агенцiя

24 березня клуб «Краєзнавець» запросив своїх прихильників на культурно-мистецький захід «Вірменія: в серцях навіки», організаторами якого стали громадська організація «Вірменська община Чернігівської області» та Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека імені В.Г. Короленка.

Сучасна бібліотека мала на меті ознайомити громаду з історією та культурою вірменського народу, встановити партнерські зв’язки жителів містаз представниками вірменської общини. Адже український народ з глибокою повагою ставиться до інших національностей, що проживають в Україні та їхньої культури, і прагне до дружби і співробітництва з ними.

Модератор презентаційного заходу, бібліотекар відділу краєзнавства Вікторія Солонікова нагадала присутнім про яскраві зустрічі з представниками чернігівських національних товариств білорусів, греків, євреїв, поляків, азербайджанців, які відбувались у бібліотеці протягом останніх років.

Історичний екскурс у взаємовідносини етносів Чернігівщини зробив кандидат історичних наук, завідувач кафедри етнології та краєзнавчо-туристичної роботи Інституту історії, етнології та правознавства іменіО.М. Лазаревського ЧНПУ ім. Т.Г. Шевченка Юрій Русанов.

Про роботу Спілки вірмен України розповів виконавчий директор цієї організації Давид Мкртчян (Київ), а з діяльністю вірменської общини Сіверського краю ознайомив голова об’єднання Самвел Мовсесян.

Щиро вітали присутніх з Днем вірменської культури у бібліотеці перший заступник директора департамента культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації Олександр Левочко, голова Чернігівського обласного об’єднання єврейських общин та організацій Семен Бельман, відомий письменник та журналіст Сергій Дзюба.

Питанню вивчення та збереження в Україні рідної мови вірмен присвятила свій виступ засновниця та вчителька вірменської школи у Києві КаринеТумагаян. Емоційного забарвлення заходу надали вірші вірменською та українською мовами, вірменський національний танець «Узундара» та дивовижне звучання національного духового інструмента дудук.

Щире зацікавлення присутніх викликали твори відомого художника-іконописця АкопаЦовікяна і юної майстрині АнаітПарсадонян з Чернігова та книжково-ілюстративна виставка «Вірменські ескізи», яку підготували працівники відділу абонемента.
До фондів бібліотеки були подаровані книги з історії вірменського народу та мовознавства.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини