Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:11:16

Відбулося розширене засідання про підсумки роботи закладів культури і мистецтв області за 2014 рік

04.03.2015   12:27Агенцiя

27 лютого відбулося розширене засідання Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації «Про підсумки діяльності закладів культури і мистецтв області за 2014 рік та завдання на 2015 рік.

У вітальному слові директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Сергій Мойсієнко зазначив, що головною особливістю роботи у 2014 році стала необхідність виживати в умовах агресії з боку сусідньої держави та акцентував увагу на вирішенні питань щодо відродження й розвитку української духовності, збільшенню кількості патріотичних заходів, підтримки і розвитку жанрів народної творчості та професійного мистецтва, творчих спілок, надання культурно-просвітницьких, дозвіллєвих і туристичних послуг населенню.
Перший заступник директора Департаменту Олександр Левочко, підводячи підсумки роботи за 2014 рік зазначив, що закладам культури, як і всім установам бюджетної сфери, довелося працювати в умовах жорсткої економії коштів, енергоносіїв, обмежених фінансових можливостей щодо утримання закладів культури та проведення культурно-мистецьких заходів.

Протягом звітного періоду, працюючи в умовах економічної кризи, пов’язаної з військовою агресією сусідньої держави, Департамент культури спрямовував роботу на виконання указів і розпоряджень Президента України, рішень Верховної Ради та Уряду України, відповідних доручень голови облдержадміністрації; докладав зусиль щодо збереження мережі галузевих закладів.
Керуючись Постановою Кабінету Міністрів України від № 65 «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету», розпорядженням голови облдержадміністрації №333, - Департамент спільно з відділами культури і туризму райдержадміністрацій та міських рад проводив планомірну роботу, спрямовану на економне і раціональне використання бюджетних коштів, приведення наявної мережі бюджетних установ, штатної чисельності їх працівників і контингентів до фінансових можливостей бюджетів районів та міст.

На даний час мережа закладів культури і мистецтв регіону залишається стабільною, її діяльність забезпечують 1 565 закладів та 7 124 працівники.
Протягом 2014 року Департаментом культури проведено 41 централізований захід це відзначення усіх державних свят, пам’ятних історичних дат та ювілеїв видатних діячів, проведення фестивалів і конкурсів.

Протягом року як у районах, так і у містах області відбулося багато різноманітних заходів, присвячених 200-річному ювілею Великого Кобзаря Тараса Григоровича Шевченка.
Тільки театрально-видовищними підприємствами області реалізовано більше десяти нових мистецьких проектів за творами Кобзаря.
В обласному центрі в рамках «Шевченківського тижня» проведено цілий комплекс тематичних заходів.
Заклади культури районів і міст також брали активну участь у відзначенні ювілейних дат присвячених вшануванню пам’яті видатних осіб: Левка Ревуцького, Івана Богуна, Олексія Корнієвського, Панаса Мирного, Марії Заньковецької, Пантелеймона Куліша, Григорія Галагана, Олександра Довженка, Михайла Коцюбинського.

У 2014 році стала необхідність виживати в умовах агресії з боку сусідньої держави. І загарбання Криму, і бойові дії на Сході України не лише несуть загрозу економічному розвитку країни та її територіальній цілісності, а найстрашніше – призвели до величезних людських втрат, загибелі як українських воїнів, що стали на захист рідної землі, так і великої кількості мирних жителів.
Працівники культури Чернігівщини, активно включилися в роботу, спрямовану на надання допомоги військовим.
Департаментом проводилася організація та координація культурно-мистецьких акцій патріотичного спрямування для населення області та військовослужбовців. За 2014 рік в області проведено 2 156 заходів.
Установи обласного підпорядкування за 2014 рік зібрали понад 385 тис.грн., провели 450 благодійних акцій.

Районними та міськими відділами культури за цей період зібрано допомогу військовослужбовцям на суму понад 880 тис. грн., проведено 1700 благодійних акцій.
Загальна сума надання допомоги складає - 1 млн. 265 тис. грн.
Організовуючи шефство над ЗСУ, проведено 42 військово-патріотичні акції та культурно-виховні заходи для військовослужбовців: 38 - в смт. Десна, смт. Гончарівське,
у м. Чернігові, 2 - у військових шпиталях м. Чернігова та
м. Києва, 2 - у зоні АТО.
Закладами культури надавався транспорт для перевезення військовослужбовців. Всього зроблено 23 виїздів у зону АТО.
Дві транспортні одиниці закладів культури з травня 2014 року знаходяться у зоні бойових дій.
“Щира вдячність усім, хто з відкритим серцем долучився до нашої спільної роботи з надання допомоги українським воїнам. Будемо продовжувати цю роботу і надалі”, - наголосив Олександр Левочко.

Попри всі фінансові складності цього року творчі колективи і майстри Чернігівщини активно долучалися до участі у міжнародних культурно-мистецьких заходах, які проводились як на території України так і за її межами, а саме: Республіці Білорусь, Туркменістані, Польщі, Латвії, Хорватії, Греції, Франції та Об’єднаних Арабських Еміратах (15 колективів).

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини