Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:48:51

На бібліотечній ниві Чернігова з’явився вже четвертий мистецький "Паросток"

16.02.2015   10:11

У Чернігівській міській центральній бібліотеці для дітей імені Довженка з 2008 року працює мистецька вітальня «Іскринка».

Яскравий і серйозний результат творчості її учасників – літературний альманах «Паросток». Черговий його випуск присвячений 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка. До збірки увійшли, в основному, твори учнів Чернігівської школи № 20.

Ганна Манжура, заступник директора Чернігівської міської дитячої бібліотеки ім. Довженка: «Ми уже багато років співпрацюємо зі школою № 20. Там залучають талановитих дітей, а ми також збираємо вірші учнів, які читають в бібліотеці, а потім компонуємо і видаємо».

Уже восьмий рік поспіль у двадцятій школі проводиться літературний конкурс. Участь в ньому беруть учні з третього по одинадцятий клас.

Марія Примоченко, учитель української мови та літератури ЗОШ № 20: «Хтось творить поезію, хтось більше у прозі, у нас є непогана проза. Як учителю, мені дуже приємно, особливо старші класи, коли вони на уроках порушують тему патріотизму. Не випадково зразком є творчість Шевченка».
Цьогорічний альманах «Паросток» вже має відзнаку – перше місце в обласному літературному конкурсі для дітей та молоді. І хоча збірка присвячена 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка, до неї увійшли не лише твори про Великого Кобзаря, а й патріотичні вірші.

Анастасія Примоченко, учениця 10-го класу: «Гадаю,що це дуже гарний початок для підлітків, які хочуть пов’язати своє життя з літературним мистецтвом. «Паросток» — це дуже вдала нагода».
Сергій Дзюба, письменник: «Коли діти за покликом серця, душі пишуть так зворушливо, гарно, про Україну, про бійців, про небесну сотню, це надзвичайно важливо».

Лілія Кузьменко, учениця 11-го класу: «У зв’язку з тією ситуацією, яка склалася в країні, дуже багато переживань відчуваєш, як людина, близька до літератури, я все викладаю в своїх віршах».
Про те, що творчість Тараса Шевченка набула зраз нової актуальності, мабуть, говорити зайве. Учні свідомо звертаються у своїх віршах до постаті Кобзаря, щоб не тільки вшанувати видатного українця, а й відкрити щось нове для себе.

Звичайно, не всі відвідувачі літературної вітальні оберуть письменство за професію. Але в житті ніколи не буде зайвим безцінний досвід спілкування в творчій атмосфері та майстерне володіння рідним словом.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини