Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 03:53:08

Єдина в області відеокнига про район

12.01.2015   10:11

Готуючись до ювілею Чернігівського району в 2008 році, вирішив зібрати всі відеосюжети про події в сільських громадах та передати їх до місцевих шкіл. Наявні фотоматеріали теж хотілось якось об’єднати по темах та приєднати до відеоматеріалів.

Першим відеоматеріалом став слайд-фільм про літературно-мистецьке свято “Седнівська осінь – 2008”. Світлини зі свята нашого відомого фотохудожника Віктора Кошмала та журналістки районної газети “Наш край” Наталії Бушай будуть нагадувати нам про сучасну сторінку історії району.
Під час обробки зібраних матеріалів виникла ідея створення відеосерії “Відомі земляки”.

Фотокартки, текстова інформація, відеосюжети вже в чотирьох частинах відкривають глядачу історії людських доль, а окремі сторінки про Данила Самойловича, Пилипа Морачевського, Аркадія Казки, Олексія Дмитренка, Василя Дорошка, Івана Рослого та Миколи Ларченка дають можливість розкрити секрет їх життєвих сходинок до успіху.

Наш край славиться пам’ятками та цікавими сторінками історії. Але наше завдання створити оригінальні матеріали для майбутніх шанувальників наших старожитностей – гостей та туристів.

Саме цим і переймався, коли просив журналістів обласного телебачення знімати фільми про села та церкви району. Дякуючи Тетяні Ільчук, Тетяні Миргородській, Ірині Воробей та членам їх знімальних груп за цей період побачили світ їх фільми про Седнів, Ведильці, Пакуль, Ладинку, Халявин, Шибиринівку та інші. Сюжети на міському та обласному телебаченнях інших журналістів можна побачити в різних розділах відеокниги. Також маємо документальні фільми журналістів українських телевізійних каналів про земських лікарів та вчителів, Седнів, монітор “Смоленськ”.

Велику допомогу при створенні відеоматеріалів надає Олександр Силов. Його вміння працювати з сучасними технологіями сприяло тому, що маємо вже 9 лазерних дисків, де і розміщені всі згадані та інші матеріли. Ідея створення відеосюжету про зйомки художніх фільмів у селах району поклала початок нашої співпраці. Згодом півроку знадобилося на роботу над відеоматерілами про створення Чернігівського району.

Сьогодні готуємо до презентації матеріли 9 частини нашої відеокниги. Як завжди новий диск одержать школи району, а також представники краєзнавчого відділу обласної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка.

 

Андрій Курданов, голова Чернігівської районної організації краєзнавців

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини