Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 04:34:51

Хроніки. Але не Нарнії. А Молодіжки

15.11.2014   10:04Агенцiя

Обіцяне Молодіжним театром «діджейлекторіумне» увіковічення перших десяти років (звучить, наче – кроків) Молодіжного театру вже відбулося. Такі собі архівного плану Хроніки, зі справжнісіньким Архіваріусом (Миколою Бичуком) і його строгими помічницями Розалією Кучеровою та Інною Атрощенко.

Глядачі завмерли перед екраном, коли раптом у залі закружляли зорі й планети, а потім вибухнула наднова зірка, символізуючи народження Молодіжної сцени 1985 року.

Для тих, насамперед, хто жив і йшов разом із Молодіжним, ці Хроніки були зворушливими, світлими й повертали у старі та добрі театральні часи. А для нових глядачів дві години дійства стали щиро пізнавальними.

Крім відеовистав, котрі вже давно не йдуть на сцені, можна було почути коментарі журналістів та критиків, написані в перше десятиліття існування театру. А також цитувалися навіть записи з театрального журналу.

І перед глядачами немовби оживали і «Казка про Моніку», і «Реггеді Енн», і «Камінний господар», і «Скляний звіринець», і вистави Театру вдома – такі от історичні кадри й рядки…

За лаштунками ж зі своєю роботою чудово впоралися Роман Покровський, Олена Соловйова, Олександр Корзаченко та Юрій Майборода. І художній керівник театру Геннадій Касьянов.

Власне… Уявіть, що ви в архіві або музеї. Уявили? А тепер будьте уважними, і ви зможете почути шурхіт, поскрипування, постукування, брязкотіння Часу. І буде Минуле: радість, захоплення, печалі, образа, успіхи, провали, журнали, картинки, вистави, голоси…

Так буде ще двічі. Але розповідатимуть молодіжники вже про два наступні десятиліття, таким чином говорячи про 30-річний ювілей театру.

А поки що, як у заключних кадрах відео, метелик, незважаючи на пориви осіннього вітру, полетів у майбуття. Вільний метелик…

 

http://www.hvilya.com/news/khroniki_ale_ne_narniji_a_molodizhki/2014-11-15-5622
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.