Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:06:18

"Родинне коло Чернігівщини" об’єднає громаду

15.11.2014   09:17

Події, що відбуваються на сході нашої країни, де кожного дня гинуть мирні люди, військовослужбовці, які боронять цілісність держави, не минають жодного з українців. Так, вся територіальна громада Чернігівщини постійно надає всіляку допомогу воякам, які перебувають в зоні АТО.

Щоб надати різносторонню підтримку членам родин загиблих та безвісті відсутніх в АТО воїнів обласна державна адміністрація разом із волонтерами ініціювали проведення заходу до Дня Святого Миколая «Родинне коло Чернігівщини». Саме про його підготовку говорили представники структурних підрозділів ОДА і волонтери 14 листопада під час зустрічі з в.о. голови обласної державної адміністрації Сергієм Журманом.

- Цей захід покликаний не тільки вшанувати пам’ять загиблих учасників АТО на сході країни, публічно подякувати їхнім батькам, а й привернути увагу громадськості до проблем таких сімей. Сформувати шанобливе, вдячне ставлення громади до військових, які відстоюють свободи нашої країни в зоні АТО, - підкреслив очільник області, звертаючись до присутніх. На його переконання, на сьогодні вкрай необхідна консолідація зусиль влади і громадськості для підтримки як сімей загиблих бійців, так і тих, хто наразі перебуває на території військових дій.

Учасники засідання розглянули програму проведення даного заходу та визначили відповідальних за той, чи інших напрям підготовки. Окремо були обговорені організаційні питання, зокрема, підготовка листівок-запрошень, підвіз до Чернігова членів сімей загиблих та безвісті зниклих в зоні АТО, розміщення в готелі, харчування, фінансування заходу, подарунки для дітей тощо.

За інформацією організаторів, «Родинне коло Чернігівщини» проходитиме в обласному центрі 20-21 грудня. У його рамках планується надання, психологічної і юридичної допомоги сім’ям загиблих та безвісті зниклих бійців у зоні АТО.

20 грудня на Красній площі обласного центру за участю керівництва області, священнослужителів, сімей загиблих і громадськості відбудеться вшанування загиблих Героїв Чернігівщини. А в обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Тараса Шевченка творчі колективи області представлять концерт-реквієм.

У другий день програми діти загиблих воїнів візьмуть участь у святі Святого Миколая, а дорослі відвідають музей Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів Стародавній».
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини