Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:15:24

Проект "Петриківка - душа України" після Грузії завітав до Чернігова"

10.11.2014   08:32Агенцiя

У приміщенні Колегіуму Національного архітектурно-історичного заповідника "Чернігів стародавній" відкрилася виставка петриківського розпису, організована в рамках мистецького проекту "Петриківка - душа України".

Свої розкішні роботи до Чернігова привезли Галина Назаренко й Олена Ярмолюк із Петриківки та Наталія Малярчук зі Львова. Остання представила цілий розділ, присвячений політичним подіям в Україні. До нього увійшли оригінальні й цікаві малюнки "Майдан (Горіла шина), "Мамай на Майдані" і "Мамай на Донбасі", "Жертовний букет Майдану", прикрашені розписом каски майданівців та інші роботи. Знаменита Галина Назаренко спеціально для цього проекту виписала на полотні великий триптих "Рушник України" розміром 2х2,4 метри. Таких експериментів, відзначили організатори виставки, петриківські майстрині ще не робили.
Після відкриття виставки художниці прямо в Колегіумі провели майстер-клас для школярів.

За словами координатора Ніни Бурневич, свою подорож проект "Петриківка - душа України" трохи більше місяця тому розпочав із Грузії. В Тбілісі його учасники прочитали лекцію, провели у школах 5 майстер-класів з петриківського розпису, а в сумний для грузинів день падіння Сухумі (27 вересня) на вулицях столиці розмальовували пташок миру й дарували їх перехожим. У Батумі художниці залишили свої барвисті "автографи" на бізнес-коледжі.

Чернігів став другим містом зазначеного проекту. Сюди майстрині привезли 70 робіт. Милуватися ними городяни й гості міста зможуть цілий місяць.

УКРІНФОРМ

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.