Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 03:22:52

Виставку вишитих картин, серветок і скатертин чернігівської майстрині Віри Шевченко презентували у бібліотеці ім. Короленка

16.08.2014   08:07Агенцiя

Експозиція не вмістила всіх вишитих робіт Віри Іванівни, бо у неї їх дуже багато, проте є родзинки – тут можна побачити давні роботи її мами, вишиті ще на початку 20-го століття. Свою виставку Віра Шевченко доповнила і вишитими картинами доньки Ірини та онучок Ксенії і Юліани. Ось так всі без винятку жінки цієї родини закохані у такий теплий вид творчості.

Вони в’яжуть, шиють і вишивають. Майстриня Ірина Капиря каже, що все почалося від прабабусі, яка закохала усіх доньок, внучок і правнучок в цей дуже теплий вид творчості. На виставці презентували понад сотню вишитих картин, скатертин, серветок, і найдорожчі серед них – роботи прабабусі, вишиті ще на початку 20 століття.

Але сьогоднішня виставка колекції цієї родини, яку презентували у бібліотеці ім. Короленка, присвячена головній вже нинішній вишивальниці родини – Вірі Шевченко. Незабаром майстрині виповниться 87 років. Але позицій вишивальниця не здає – у неї щомісяця нова картина. Їх дарує доньці Ірині та онучкам Ксенії і Юліані, які теж вишивають із задоволенням.

Віра Шевченко почала вишивати у 12 років. Спочатку вишила собі сукню і думала, що на цьому її творчість завершиться. Але після курсів художньої вишивки зрозуміла – це захоплення на все життя. На виставці майстриня презентувала й одні з перших своїх художніх картин.

А найсвіжіша її робота – веселий сніговичок. Його вишивала спеціально до виставки і завершила кілька днів тому. І вже сідатиме за нову роботу – за місяць майстриня вишиє козака. На відкритті виставки схему подарувала їй донька Ірина. Вітали Віру Шевченку і її колишні колеги – лікарі лабораторії ІІ міської лікарні, звідки у 80 років вишивальниця пішла на пенсію.


http://chodtrk.com.ua/?p=16545
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.