Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 15:23:17

Відбулася презентація нових збірок віршів Тетяни і Сергія Дзюби

04.04.2014   12:41

3 квітня відбулася презентація нових поетичних збірок віршів відомого чернігівського подружжя Тетяни та Сергія Дзюби «Вибрані вірші» (2013 р.) та «Розмова чоловіка і жінки» (2014), що побачили світ за сприяння голови обласної ради Миколи Звєрєва.

До приміщення наукової бібліотеки ім. В. Короленка, де відбувався захід, прийшли відомі чернігівські поети, письменники, літературознавці та просто шанувальники творчості подружжя митців.

За словами Сергій Дзюби, збірка поезій «Розмова чоловіка і жінки» вийшла друком одразу польською й українською мовами у Польщі. Її упорядниками та перекладачами є науковці з Яґеллонського університету в Кракові Роксана Кжемінська, Анна Тилютка та Маріанна Хлопек-Лабо.

Що ж стосується книги «Вибрані вірші», то вона з’явилася у Сполучених Штатах Америки завдяки старань перекладачів-письменників Люби Ґавур і Богдана Бойчука.

Презентуючи поетичний доробок, Сергій Дзюба поділився секретами своєї «творчої кухні». Перш за все, за його совами, він ніколи й нічого не пише з примусу. - Маю на увазі творчість, а не буденну журналістську роботу. А вірші створюються буквально на одному диханні – подивився на дружину й написав нову поезію. Навіть не уявляю, як можна писати вірші на замовлення. По-моєму, це вже збочення якесь…, - дивується автор.

Під час презентації, серед багатьох інших, слово про письменників виголосив і голова обласної ради Микола Звєрєв. Він повідомив, що історія його дружніх стосунків з Тетяною та Сергієм Дзюбами сягає вже майже десять років. Протягом усього цього часу подружжя ніколи не переставало дивувати його своїми різнобічними талантами, головним із яких, безперечно, є уміння писати гарні вірші. То ж меценатське допомога у виданні цих поетичних збірок цілком зрозуміла і, напевне, й надалі матиме своє продовження, - запевнив керівник.

Учасники презентації щиро привітали Тетяну і Сергія Дзюбу з черговим літературним доробком та побажали їм подальших творчих успіхів і, звичайно ж, вдячного читача.
 

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.