Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:57:52

Вахтанг Кіпіані відкрив читацький клуб "Просвіти"

08.02.2014   09:39Агенцiя

Господньою молитвою, добрими побажаннями та окропленням святою водою благословив початок книжкового клубу чернігівської "Просвіти" настоятель кафедрального храму св.вмчц. Катерини о. Роман Кіник.

Вахтанг Кіпіані

Вахтанг Кіпіані

Я ж не втримався і пожартував, що його благословення особливо рясне, адже вчора отець Роман втретє став батьком...

Відкриваючи церемонію, хоча з огляду на майданні обставини, і церемонії особливої не було, я говорив про європейськість нашого кроку - адже Європа це не тільки правильні закони, підконтрольні керівники, професійна поліція, але й культура. Власне, в основі всієї європейської цивілізації лежить культура. Хіба у тій же Польщі ми не бачили на кожному році в центрі міст книгарні? А що в нас - бари, ресторани і магазини... Тож відкриття книжкового клубу "Просвіти" - насправді це також євромайдан. Приємно, що з цією думкою погодився і громадський активіст - євромайданівець Ігор Андрійченко.

Особливою родзинкою відкриття книжкового клубу стала презентація відомим журналістом Вахтангом Кіпіані видань сайту "Історична правда".

Добрі слова говорила і очільниця обласного письменницького осередку Олена Конечна, яка, за її словами, ахнула, коли побачила оновлений зал "Просвіти", що тепер став книгарнею. А в планах - багато задумок. І не тільки про книги та навколо них. Заходьте!

До речі, першим покупцем став заступник головного лікаря обласної лікарні Микола Колос, що придбав "Записки українського самашедшого" Ліни Костенко, "Роксолану" Павла Загребельного та альбом "Книга мого роду".


Василь ЧЕПУРНИЙ

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини