Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:34:03

У музеї-заповіднику ім.Коцюбинського зібрали кращі видання "Кобзаря". ФОТОрепортаж

07.02.2014   11:19Агенцiя

Відбулося відкриття виставки «Кобзарів» - видань кращих творів Т.Шевченка різних років

У Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.М.Коцюбинського з нагоди майбутнього Ювілею - 200-річчя від дня народження генія української літератури Тараса Шевченка відбулося відкриття виставки «Кобзарів» - видань кращих творів Т.Шевченка різних років, у тому числі з особистих бібліотек відомих чернігівських письменників, педагогів, журналістів та мистецтвознавців під назвою «Жива душа поетова святая, жива в святих своїх речах». Усього експонується 29 видань, найстарше з яких датоване 1876 роком (з фондів нашого музею).

Для експонування люб’язно надали свої книги (і не одну!) відомі письменники – лауреат Національної премії ім. Т.Шевченка Дмитро Іванов, Михась Ткач, Сергій Павленко, Володимир Сапон, Олена Конечна, Ганна Арсенич-Баран, педагоги Ольга Гребницька, Тамара Андрійчук, Народний художник України Володимир Ємець, Заслужений лікар України, активний просвітянин Сергій Богдан, журналістка Любов Боднарук, музейний працівник Ольга Єрмоленко. Виставку прикрашають ескізи до портретів Тараса Шевченка роботи Народного художника України Анатолія Шкурка.

ФОТОрепортаж Віктора Кошмала

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини