Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 13:48:45

У Ніжин завітали греки. ФОТО

11.09.2013   11:50Агенцiя

У Ніжині, за підтримки греко-сербсько-українського товариства Дружби і співробітництва Трьох святителів та рівноапостольних святих Кирила і Мефодія, відбулась конференція присвячена просвітницькій та книговидавничій діяльності греків братів Зосимів.

Почесними гостями заходу стали аташе посольства Греції пан Агапіос Калогноміс, Евтихіос Делліс, президент товариства Сотирис Коскорис, ректор університету імені  Миколи Гоголя Олександр Бойко, заступник міського голови Олег Баранков, депутат міської ради Олександр Шалай. За українською традицією, гостям з Греції на порозі Гоголівського корпусу представники грецького товариства Ніжина вручили хліб-сіль.

Привітали високих гостей ректор університету імені Миколи Гоголя Олександр Бойко, який акцентував особливу увагу на особистостях, які закінчили славетний вуз і стали  відомими світовими  класиками літератури. Відзначив Олександр Дмитрович і надбання музею рідкісної книги, фоліанти якого знаходяться в єдиному екземплярі і є гордістю університету.

У своєму виступі заступник міського голови Олег Баранков  відзначив роботу грецького товариства в Ніжині, його тісну співпрацю з міською владою. Олег Григорович зазначив, що члени товариства свято оберігають пам’ять своїх предків, зокрема великих просвітителів і меценатів братів Зосимів , які внесли неабиякий внесок у розквіт міста над Остром.

В рамках конференції доповідачі ознайомили присутніх з великими грецькими благодійниками в Ніжині. Музикознавець, кандидат мистецтвознавства, доцент НДУ Олена Кавунник розповіла про минуле і сьогодення музичної культури греків у Ніжині, а також переглянули фільм режисера Сергія Ковальова «Греки в Ніжині».

Протягом двох днів гості з сонячної Греції побували на кладовищі, де знаходяться поховання видатних просвітителів братів Зосимів, зустрілися з представниками ніжинського грецького товариства, відвідали історичні та пам’ятні місця Ніжина.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини