Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:17:54

Заповідник “Качанівка” на Чернігівщині пропонує екскурсії та риболовлю

09.08.2013   08:12

Знайомство з Національним історико-культурним заповідником “Качанівка” на Чернігівщині може бути не тільки змістовно-пізнавальним, а й в усіх відношеннях приємним – якщо затриматися там на кілька днів. Адже, окрім екскурсій, його працівники пропонують відвідувачам відпочинок на лоні мальовничої природи, а для охочих посидіти з вудкою – із риболовлею.

Національний історико-культурний заповідник “Качанівка”

Національний історико-культурний заповідник “Качанівка”

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив директор заповідника Володимир Буренко.

“У нас – 125 гектарів ставків, на яких можна порибалити. У водоймах водяться карасі, коропи, товстолоби вагою до 20 кілограмів. Вартість – 25 гривень за одну вудку на цілий день. Наші гості від риболовлі отримують величезне задоволення “, – зазначив він.

Поселитися в заповіднику можна в гуртожитку, облаштованому в одній зі старовинних будівель просто напроти розкішного палацу. Там є кухня з усім необхідним начинням, де гості можуть готувати собі їжу. Вартість проживання для однієї людини за добу коливається в межах 60-90 грн (за ліжко-місце). Для особливо вибагливих є дві кімнати з окремими вгодами по 700 грн за номер. Одночасно в гуртожитку може жити 50 чоловік.

Відсутність закладу харчування на території заповідника тривалий час змушувала його гостей везти продукти з собою. Проте невдовзі в “Качанівці” відкриється кафе, де на 50-60 грн можне буде смачно й повноцінно пообідати.

“Кафе – це для нас була найбільша проблема. Адже якщо колись люди їхали сюди зі своїм хлібом та салом, то тепер їдуть із грішми і, відповідно, чекають повноцінного сервісу. Нарешті ми спромоглися відремонтувати підходяще приміщення, здали його в оренду і через два тижні відкриємо кафе”, – каже директор.

За його словами, туристи в “Качанівку” приїздять власними машинами та екскурсійними автобусами. Їх цікавість до унікальних пам’яток заповідника не послаблює навіть відсутність вказівників і погані дороги. І доки ці проблеми залишаються невирішеними, потік відвідувачів “Качанівки” не можна назвати нескінченним. Проте любителям тиші та спокою це, як кажуть, на руку. Адже в місцині, де гостювали і творили Тарас Шевченко, Михайло Глинка, Ілля Рєпін, інші видатні постаті, можна не тільки дихати на повні груди, а й зарядитися натхненням на творчість і добрі справи.

Національний історико-культурний заповідник “Качанівка” був створений понад 30 років тому на базі єдиної в Україні вцілілої дворянської садиби кінця ХVІІІ – поч. ХХ століть. У своїй структурі заповідник має дві взаємоінтегровані частини: паркову площею майже 570 га та архітектурну. Водне плесо на 125,5 га утворене річкою Смош. Архітектурний ансамбль садиби нараховує 24 об’єкти. Його окрасою є палац, збудований в стилі неокласицизму. Садибна церква Св. Георгія Хозевіта – єдина в Україні, висвячена на такий престол.

Упродовж майже всього ХІХ – поч. ХХ ст. садиба була осередком духовної культури на Лівобережній Україні. Її культурно-мистецький розквіт тісно пов’язаний зі знаною родиною меценатів Тарновських. На їх запрошення в садибі гостювали М. Глинка, С.Гулак-Артемовський, Т. Шевченко, М. Гоголь, П. Куліш, Ганна Барвінок, О. Лазаревський, Д. Яворницький, М. Костомаров та багато інших видатних людей.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/zapovidnik_kachanivka_na_chernigivshchini_proponue__ekskursiii_ta_ribolovlyu_1851944

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини