Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:19:59

“Хрещення Київської Русі: визначна подія в історії українського народу”

25.07.2013   10:27

Під такою назвою підготовлено та розміщено в Інтернеті електронну версію збірки матеріалів однойменної науково-практичної конференції.

Вона проходила в Чернігові 5 червня 2013 року на виконання Указу Президента України від 21 січня 2013 року № 34 “Питання організації та проведення заходів з відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі”, відповідного розпорядження голови обласної державної адміністрації
Видання відкривається вітальним словом голови Чернігівської облдержадміністрації Володимира Хоменка та містить два розділи: історичний і філософсько-культурологічний. Всього – двадцять сім матеріалів.

Серед авторів: доктори наук Алла Киридон, Сергій Лепявко, В’ячеслав Мордвінцев, Володимир Ричка, Володимир Личковах; дослідники з Донецька, Запоріжжя, Києва, Чернігова. Йдеться, зокрема, про роль Володимирового хрещення у подальшому розвитку українських земель, процеси християнізації на Русі до і після прийняття християнства Володимиром, роль Києва та Чернігова в цьому, постаті діячів православної церкви, які пов’язані з Чернігово-Сіверщиною.

Книга призначена для державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, політологів, істориків, викладачів, аспірантів, студентів, всіх, хто цікавиться питаннями християнізації Київської Русі та розвитку християнства на теренах України. Збірка рекомендована до друку рішенням Вченої ради Українського інституту національної пам’яті.

У підготовці видання взяли участь: Департамент культури та туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації, Київське представництво Інституту Кеннана, Сіверський інститут регіональних досліджень, Сіверський центр післядипломної освіти, Український інститут національної пам’яті, Чернігівська міська рада.

Зі збіркою можна ознайомитися за адресою: http://www.siver.uct.ua/biblioteka.php
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини