Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:25:03

«Ялівщина»: від планів до реальних кроків

09.02.2022   17:50Агенцiя

Нарешті риторика навколо РЛП «Ялівщина» змінюється. Сьогодні говорили про приємне — конкретні кроки з розвитку цього регіонального ландшафтного парку. На засідання науково-технічної ради, до якого долучилися і заступник голови облдержадміністрації Дмитро Іванов та директор Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Катерина Сахневич, винесено низку питань. Зокрема чи не найбільше обговорювали майбутнє зонування «Ялівщини».

     – Важливо врахувати багато нюансів: природно-заповідний фонд, наявність археологічних пам’яток, дотримання режиму охорони та багато іншого. І я вдячний науковцям, які готові консультувати та допомагати знайти оптимальний варіант, — зауважив Дмитро Іванов.

Обґрунтовані пропозиції з цього питання можна до 1 березня надсилати на електронну пошту комунального закладу — yalivschyna_rlp@ukr.net.

Окрім того, комунальний заклад шукає можливості залучення додаткових ресурсів для облаштування парку: подано заявку на конкурс стартапів «Екомрія» від Всеукраїнської благодійної організації “Інститут місцевого розвитку».

На часі й розчищення парку від аварійних дерев. За словами директора комунального закладу РЛП «Ялівщина» Юлії Батури, вже виявлено близько двох тисяч аварійних сухих дерев та майже тисячу лежачих. Нанесені відповідні помітки. На жаль, Чернігівська міська рада не відповіла на лист керівника РЛП з пропозицією включити санітарні заходи з видалення аварійних дерев на території парку до Програми поліпшення екологічного стану міста. Тож комунальний заклад шукатиме інші варіанти, аби зробити парк безпечнішим для відвідувачів. Також розпочалися консультації і щодо висаджування нових дерев. Де та які доцільніше розміщувати — радитимуть екологи та лісівники.

Відпочивальників же запрошують з 1 квітня і далі щоп’ятниці приєднуватися до прибирання. Першим до цієї справи візьметься Департамент екології та природних ресурсів ОДА спільно з ГО «ЕкоМісто».
 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.