Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 03:05:41

Впровадження системи НАССР у навчальних закладах

09.02.2022   15:55Агенцiя

Впровадження системи НАССР у навчальних закладах і контроль за виконанням протиепідемічних вимог – серед пріоритетів Держпродспоживслужби Чернігівщини.

Нарада з керівниками закладів дошкільної та загальної середньої освіти пройшла у Ріпках за участю представників територіального управління Держпродспоживслужби. На зібранні, зокрема, обговорено питання впровадження системи НАССР у навчальних закладах.

Зазначалося, що на сьогодні недостатньо лише розробленої документації, а  необхідно впровадити систему аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) у школах і дитсадках. Потрібно налагодити процеси у такий спосіб, щоб їх не тільки описати, а і надати докази того, що ці процеси дозволяють готувати безпечну продукцію, Адже розроблені документи, не підкріплені лабораторними дослідженнями чи контрольними заходами, не забезпечують впровадження системи НАССР.

Також під час зібрання наголошувалось на необхідності виконання у закладах освіти протиепідемічних заходів на період карантину, пов’язаного з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19).

У свою чергу фахівці Куликівського управлінні Держпродспоживслужби під час наради з представниками Куликівської територіальної громади обговорили початок здійснення аудиту освітніх закладів щодо стану впровадження системи НАССР, проведення досліджень якості питної водопровідної води, ситуацію із захворюваністю на коронавірус.

Крім того, спеціалісти Держпродспоживслужби провели інформаційно-роз’яснювальну роботу із власниками приватних господарств стосовно попередження контактів домашньої птиці з дикими перелітними птахами, її утримання в закритих  приміщеннях або місцях, недоступних для диких птахів і синантропної птиці, обмеження доступу до відкритих водойм, недопущення розробки мисливських трофеїв на території приватних господарств і згодовування відходів від них домашнім тваринам.

У населених пунктах громади розповсюджені наочні матеріали відповідного змісту. 

 

ГУ Держпродспоживслужби у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.