Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:33:07

Анна Коваленко обговорила з керівництвом Козелецької громади шляхи порятунку пам’ятки архітектури "Покорщина"

06.05.2021   09:38Агенцiя

5 травня голова Чернігівської обласної державної адміністрації Анна Коваленко відвідала з робочим візитом селище Козелець та оглянула комплекс пам'ятки архітектури національного значення - садибу «Покорщина».

Від часу, коли в середині минулого століття садиба була пристосована під гуртожиток госппрацівників зоотехнікуму, вона жодного разу не ремонтувалася. На сьогодні комплекс перебуває у критичному становищі та потребує негайної реставрації.

Можливі шляхи порятунку цього об'єкту національної спадщини Анна Коваленко обговорила з представниками адміністрації Козелецької територіальної громади.

– Садиба «Покорщина» – найдавніший збережений садибний комплекс Лівобережної України, що розміщує уцілілий зразок дерев'яного будинку козацької старшини. З огляду на катастрофічний занепад, в якому перебувають ці пам'ятки архітектури, в нас де-факто не залишилося часу на порожні балачки. Тому на виконання мого розпорядження фахівцями Департаменту культури та туризму обладміністрації були підготовлені декілька варіантів шляху вирішення питання реставрації комплексу. Сьогодні я передала їх на розгляд представникам місцевої громади, – прокоментувала свій візит голова ОДА.

Анна Коваленко також зауважила, що розв'язати питання реставрації «Покорщини» можливо за умови тісної співпраці між всіма ланками влади та за обов'язкового бажання місцевих громад.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.