Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 07:37:12

Транспортна розв'язка у Ягідному з новеньким МБО

31.12.2020   08:26Агенцiя

На автомобільній дорозі М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі на транспортній розв'язці між селом Ягідне та Південним під'їздом до Чернігова оновлено металеве бар'єрне огородження.

Основний транспортний потік по цій розв'язці - це легкові авто та пасажирські автобуси, вантажівки тут їздять не часто, оскільки на мосту через річку Десна на в'їзді до Чернігова обмежено рух транспорту загальна маса якого більш ніж 18 тонн.

Для підвищення безпеки дорожнього руху старе заіржавіле металеве бар'єрне огородження замінено на нове оцинковане зі світловідбиваючими вставками.

МБО - важливий елемент безпеки дорожнього руху. Огорожа дорожня металева бар’єрного типу використовується для запобігання виїзду автомобіля за межі дорожнього полотна і для гасіння енергії удару при зіткненні з ним. Бар’єрні огорожі – це конструкція, що складається з секцій балки, стійок, консолей. Секції балки виготовляються із спеціального гнутого профілю, стійки дорожні виготовляються із сталевого С – образного профілю або двотавра. Для з’єднання секцій балок металевих огорож між собою застосовують болти.

На "ягідній" розв'язці на дорозі М-01 було встановлено понад 1400 метрів одностороннього та понад 400 метрів двостороннього огородження. На всі елементи бар’єру нанесене покриття методом гарячого цинкування, що забезпечує максимально можливий термін служби в порівнянні з іншими способами антикорозійної обробки.

Раніше для підвищення безпеки дорожнього руху на під'їзді до цієї транспортної розв'язки зі сторони Іванівки було встановлено демпферну систему - амортизаційний пристрій, що слугує для мінімізації наслідків ДТП та збереження життя людей. Під час лобового зіткнення демпферна система поглинає енергію удару шляхом поступової деформації внутрішніх елементів, які приводять в дію зовнішні балки, складаючи їх телескопічно. Найголовніше – не прошиває машину наскрізь. Можливість травмування водія та пасажирів під час зіткнення зводиться до мінімуму. При бічних наїздах система функціонує як стандартне дорожнє бар'єрне огородження.

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.