Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:21:22

Судом задоволено позов прокурора про стягнення плати за проїзд великоваговим транспортним засобом

17.11.2020   07:52Агенцiя

Згідно законодавства, перевезення небезпечних, великогабаритних і великовагових вантажів автомобільним транспортом допускається за окремим дозволом в порядку і за плату, що визначені окремими актами законодавства.

Факти перевищення встановлених нормативів, визначених Законом України «Про автомобільний транспорт», фіксуються спеціалістами регіональних управлінь Державної служби України з безпеки на транспорті, матеріали яких, у випадках несплати коштів у добровільному порядку, стають підставою для звернення прокурорів до суду.

Зокрема, Господарським судом Чернігівської області задоволено позов Прилуцької місцевої прокуратури про стягнення з порушника майже 50 тис грн, який із перевищенням нормативно допустимих вагових параметрів здійснював перевезення нафти. При цьому перевізник проігнорував, що переміщення рідкого вантажу спричиняє збільшення динамічної маси транспортного засобу при гальмуванні, а також порушує його стійкість, що може призвести до непередбачуваних наслідків техногенного характеру та є загрозою для безпеки дорожнього руху.

Загалом, лише у поточному 2020 році за аналогічними позовами органів Чернігівської обласної прокуратури судами вже присуджено стягнення до бюджету понад 600 тис. гривень.
    
Подальша робота з цих питань триває.

Довідково: відповідно до ст. 3 Закону України «Про джерела фінансування дорожнього господарства України», плата за проїзд автомобільними дорогами транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні, зараховується до державного дорожнього фонду, утвореного у складі спеціального фонду Державного бюджету України, з якого фінансуються видатки на виконання робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом і утриманням автомобільних доріг загального користування.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.