Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:31:14

Територіальні підрозділи Держпродспоживслужби у Бахмацькому та Семенівському районах продовжують контролювати діяльність суб'єктів господарювання в умовах карантину

28.07.2020   08:33Агенцiя

Спеціалісти Бахмацького районного управління Держпродспоживслужби разом з представниками Національної поліції щоденно здійснюють моніторинг продовольчих і непродовольчих магазинів, закладів громадського харчування та ринку «Колос», що в райцентрі, на предмет дотримання протиепідемічних заходів під час карантинних обмежень, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19.

Зокрема, у липні відбулись комісійні обстеження не лише об'єктів, розташованих у Бахмачі, а і в селах Красилівка, Піски, Стрільники, Халимонове, Тиниця, Курінь, Бахмач-1 та місті Батурин. 

Під час заходів контролю фахівці звертали увагу на дотримання санітарно-епідемічних вимог відвідувачами та працівниками закладів. Серед виявлених порушень найбільш поширеними були відсутність журналів температурного скринінгу працівників та централізованого збору засобів індивідуального захисту, а у великих магазинах – недотримання соціальної дистанції між відвідувачами біля каси. За результатами моніторингу складено 2 протоколи. В усіх обстежених закладах були оформлені відповідні довідки і надані рекомендації стосовно усунення виявлених недоліків.

Спільні рейди фахівців Держпродспоживслужби з представниками Нацполіції проходять і в Семенівському районі.

Крім закладів громадського харчування, об’єктів торгівлі та агропродовольчого ринку, обстежуються також дитячі садки і перукарні.

Загалом від початку карантину проведено 376 комісійних перевірок. По виявлених порушеннях суб’єктам господарювання надані пропозиції щодо їх усунення. Постійно з керівниками закладів проводиться роз’яснювальна робота щодо забезпечення дотримання санітарно-епідеміологічних норм та вимог Постанов  Головного державного санітарного лікаря України.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.