Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:18:40

Громадський бюджет: які зміни та коли стартує прийом ідей від чернігівців

12.06.2020   12:22Агенцiя

Вже шостий рік поспіль у Чернігові реалізовуються проєкти Бюджету участі. Про те, як чернігівці можуть залучити кошти міського бюджету для реалізації своїх ідей та які відбулися зміни, обговорювали 11 червня в студії «Теми дня» телеканалу «Суспільне Чернігів».

Деталі розповіли заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако та член робочої групи з питань реалізації «Бюджету участі» Андрій Вареник.

Олександр Ломако, зокрема, зауважив, що Громадський бюджет – це один із найважливіших проєктів, який реалізується у нашому місті з 2015 року за кошти міського бюджету.

- Це можливість містян, активних громадян, які мають якісь ідеї з покращення міста, покращення свого мікрорайону, чи взагалі якісь соціально важливі проєкти, яких не вистачає у Чернігові. Для цього їм потрібно зібрати підписи та подати заявку, пропрацювати проєкт з профільними структурними підрозділами міської ради для того, щоб зрозуміти, що може бути реалізовано, а що ні. Потім загітувати людей, щоб набралася більшість голосів при голосуванні. І вже наступного року проєкт реалізовуватиметься, - сказав він.

Ідея Громадського бюджету полягає в тому, щоб підвищити громадську активність та надати можливість чернігівцям розподіляти частину коштів з міського бюджету на власний розсуд для вирішення найбільш актуальних проблем міста. У Чернігові таким чином на втілення ідей чернігівців розподіляється 1% міського бюджету. І цього року виділяється 21 млн грн.

Тож звертаємо увагу, що прийом пропозицій стартує з 15 червня і триватиме до 10 липня.

Спочатку проєкти реєструються авторами в електронній системі "Громадський проект". Це можуть бути малі (до 300 тис.грн) та великі (300 тис.грн – 1,5 млн грн) проєкти.

Після цього друковані оригінали та електронні версії подаються до відділу звернень громадян Чернігівської міської ради (вул. Шевченка,9). Телефони для довідок: (0462) 67-64-76, (0462) 67-70-64. Електронна адреса: zverngr@chernigiv-rada.gov.ua.

Автором таких ініціатив може бути будь-який громадянин України, який досяг 16 років і отримав паспорт громадянина України. Важливо, що подати можна не більше, ніж одну пропозицію, і яка стосуватиметься лише одного об’єкта, що належить до комунальної власності територіальної громади м.Чернігова (вулиці, парку, установи: школа, поліклініка, дитячий садочок тощо).

Потім подані пропозиції вивчатимуться робочою групою, до складу якої входять і представники громадськості.

Найголовнішим критерієм при відборі проєктів є загальнодоступність та безкоштовність для мешканців міста.

Цього року етап аналізу проєктів скорочений через дію обмежувальних заходів. Голосування за допущені пропозиції відбуватиметься тільки в електронній формі.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.