Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:41:21

У Центрах соціально-психологічної реабілітації дітей пройшла акція "Даруймо радість дітям"

02.06.2020   10:22Агенцiя

У рамках акції «Даруймо радість дітям» з нагоди Міжнародного дня захисту дітей заступник начальника Служби у справах дітей обласної державної адміністрації Юлія Олифіренко та Регіональний Уповноважений Верховної Ради з прав людини у Чернігівській області Ірина Жмака відвідали Чернігівський центр соціально-психологічної реабілітації дітей та вручили його вихованцям подарунки.

Окрім міста Чернігова, такі установи розташовані у місті Ніжині та селі Хмільниця Чернігівського району.

Цьогоріч святкування у закладах проходить в умовах дії карантину. Однак, це не привід для дітлахів сумувати у такий святковий день. Тому у кожному із центрів пройшли урочисті та розважальні заходи, конкурси, вікторини, ігротеки.

Вихованці та персонал центрів долучились до перегляду он-лайн концерту з нагоди Міжнародного дня захисту дітей. Концерт організований за підтримки Міністерства соціальної політики України та проєкту Ради Європи «Розвиток соціальних прав людини як ключовий чинник сталої демократії». Участь в акції взяли зірки українського шоубізнесу.

Довідково. В області функціонує 3 центри соціально-психологічної реабілітації дітей Служби у справах дітей облдержадміністрації (у містах Ніжин та Чернігів та селі Хмільниця Чернігівського району), які розраховані на 150 дітей.

З початку року у закладах перебувало 164 дитини, які залишились без піклування батьків або опинились у складних життєвих обставинах, після проходження курсу реабілітації, 28 дітей були повернуті у рідну сім’ю, 1 дитина влаштована під опіку, 12 – в прийомні сім’ї або дитячі будинки сімейного типу.

Станом на 1 червня 2020 року у центрах соціально-психологічної реабілітації дітей виховується 105 дітей.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.