Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 04:10:48

Ще три населені пункти Чернігівщини матимуть генеральні плани

19.11.2018   09:30Агенцiя

Три проекти генеральних планів населених пунктів області та 2 детальні плани земельних ділянок схвалила обласна архітектурно-містобудівна рада при Управлінні містобудування та архітектури Чернігівської облдержадміністрації.

Зокрема, розглянуті генеральні плани та плани зонування території селища Дмитрівка, села Щуча Гребля Бахмацького району, а також села Крутоярівка Прилуцького району. Тепер документацію мають затвердити місцеві ради.

Крім того, архітектурно-містобудівна рада погодила детальний план двох земельних ділянок на території Деснянської селищної ради Козелецького району. На першій планується будівництво сільськогосподарського виробничо-переробного комплексу, на іншій – проводитимуть заходи для захисту земельної ділянки від підтоплень.

Загалом, починаючи з 2011 року, в області затверджені 47 генеральних планів населених пунктів; 40 зонінгів; 84 детальні плани у межах населених пунктів та 45 – за межами.

Довідково. Генеральний план населеного пункту – містобудівна документація, що визначає принципові вирішення розвитку, планування, забудови та іншого використання території населеного пункту.

Детальний план території – містобудівна документація, що визначає планувальну організацію та розвиток території.

План зонування території (зонінг) – містобудівна документація, що визначає умови та обмеження використання території для містобудівних потреб у межах визначених зон.


За інформацією Управління містобудування та архітектури Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.