Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:13:05

Прозорість і зрозумілість процесів у будівництві є важливою складовою для успішного розвитку галузі

12.07.2018   12:30Агенцiя

11 липня за ініціативи Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернігівській області відбувся круглий стіл для представників проектних організацій і уповноважених органів з питань містобудування та архітектури регіону.

В обговоренні актуальних питань будівельної галузі під головуванням заступника голови Чернігівської ОДА Сергія Сергієнка взяли участь начальник Управління ДАБІ у Чернігівській області Тетяна Андрєєва, начальник Управління містобудування та архітектури Чернігівської ОДА Олександр Дмитрюк, заступник начальника Управління землеустрою та охорони земель Держгеокадастру в Чернігівській області Ігор Пузан.

Раціональний розвиток територій по всій країні неможливий без чітких правил забудови – державних будівельних норм. На часі впровадження нових ДБН, що регламентуватимуть такі важливі для громад питання, як планування територій населених пунктів, проектування закладів освіти, дошкільних навчальних закладів, вулиць і доріг.

Так, у містобудуванні з’являються нові лінії обмеження забудови. Зокрема, висотності («блакитні лінії»), забудови в зелених зонах («зелені лінії»), забудови щодо безпеки евакуації («жовті лінії»), обмеження щільності та поверховості. Серед іншого – обмежуються паркування на тротуарах та дорогах, встановлюються норми щодо безпекового облаштування доріг («острівці безпеки», захисні огородження на зупинках громадського транспорту). Оновлений ДБН щодо шкільних будівель передбачає обов’язкове облаштування інклюзивного простору, впровадження енергоефективних заходів, збільшення площі навчальних класів.

Не менш актуальними наразі є питання ролі містобудівної документації на місцевому рівні для розвитку територій, а також дотримання законодавства під час видачі містобудівних умов та обмежень і будівельних паспортів забудови земельних ділянок.

«Ефективне вирішення завдань реалізації реформ органів місцевого самоврядування і територіальної організації влади неможливе без сучасної містобудівної документації, яка врегульовує планування і забудову територій, визначає цільове призначення земель. Саме наявність та дотримання містобудівних вимог є запорукою гармонійного розвитку населених пунктів області», – зазначив заступник голови Чернігівської ОДА Сергій Сергієнко.

Зі свого боку, начальник Управління містобудування та архітектури Чернігівської ОДА Олександр Дмитрюк візначив, що містобудівний кадастр є інструментом управління розвитком територій, що гарантує порядок розробки та затвердження містобудівної діяльності на місцевому рівні.

«Важливою складовою успішного розвитку будівельної галузі є прозорість і зрозумілість процесів усіма задіяними учасниками. З цією метою відбулося реформування дозвільної системи, що на рівні закону усунуло всі можливі ризики. Сучасна ДАБІ має ціль стати партнером забудовників у якісному веденні будівельних робіт», - підкреслила начальник Управління Держархбудінспекції у Чернігівській області Тетяна Андрєєва.


Прес-служба ДАБІ України

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.