Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 05:46:41

Навчання резервістів "Північна фортеця"

19.06.2018   08:52Агенцiя

Навчання "Північна фортеця" 18 червня почалися на світанку. Колони машин з особовим складом рушили на тактичне поле, де вже були розгорнуті навчальні місця. Досвідчені інструктори приступили до навчання резервістів: за два тижні навчити новоприбулих бійців всьому, що повинен знати справжній воїн - задача не з легких.

Потужна мотивація учасників навчань, помножена на досвід і майстерність інструкторів роблять справжні дива: ще кілька днів тому цивільні люди зараз на очах виростають у справжніх воїнів. Хтось швидко пригадує те, що вмів і знав, хтось за допомогою інструкторів і більш досвідчених товаришів освоює новідля себе вміння й навички. Все як в Армії. З'являється вправність рухів, витривалість, обережність - а мужності та патріотизму їх і вчити не треба, це у нашого народу в крові. навіть ворог вже зрозумів це.

Стрільба з автоматів та кулеметів, кидання гранат, тренування з протидії диверсійним групам, відпрацювання навичків руху в колоні в зоні бойових дій, тренування з тактичної медицини та виживання в умовах, коли ти лишився сам на захопленій ворогом території; відбиття атаки та багато іншого відпрацювали вчора резервісти на тактичному полі. Тренери ділилися з ними досвідом успішних операцій українського війська під час цієї війни; аналізували критичні ситуації та показували, як можна було уникнути небезпеки для себе і своїх товаришів.

Аж до вечора, незважаючи на спеку і втому, резервісти слухали уважно, тренувалися напружено, з великим бажанням. "Звісно, часу на навчання у нас обмаль, підступність нашого ворога відома всім. Тож маємо встигнути взяти все можливе, поки можна, щоб застосувати в реальних діях. 2014 рік не повинен повторитися", - говорять учасники навчань.

Нагадаємо, навчання резервістів "Північна фортеця" почалися 13 червня і триватимуть до 27 червня. Їх проходять майже 4 тисячі чернігівчан у складі бригади територіальної оборони, які призвані захищати рідну Сіверщину - північні кордони України.


Оперативне командування "Північ"

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.