Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:25:46

Упродовж минулих вихідних вогнеборці ліквідували 12 пожеж та врятували 2 громадян

19.02.2018   14:30Агенцiя

Упродовж минулих вихідних на території Чернігівської області виникло 12 пожеж. Їх причинами послужило коротке замикання електромережі, порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації побутових газових приладів, нагрівальних печей та димарів, необережність під час куріння. Під час гасіння вогнеборці врятували 2 громадян.

17 лютого о 08:17 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про загоряння в одній з квартир п'ятиповерхового житлового будинку, що по вул. Рокосовського, 14Б. Оперативно на місце пригоди прибуло два відділення пожежно-рятувального підрозділу на автоцистерні та автодрабині. Рятувальники у апаратах захисту органів дихання та зору піднялись у заповнену їдким димом оселю на третьому поверсі та в одній з кімнат виявили 17-річного молодого чоловіка у непритомному стані.

Вогнеборці винесли постраждалого на свіже повітря та передали медичним працівникам. Юнака з отруєнням чадним газом доставлено до медичного закладу. Оперативними діями пожежу о 08:26 було локалізовано, а о 08:50 остаточно ліквідовано. Причиною її виникнення послужило порушення правил пожежної безпеки при експлуатації побутових газових приладів. Вогнем пошкоджено кухонні меблі та майно господарів.

18 лютого о 08:40 до Служби порятунку "101" у м. Новгород-Сіверський надійшло повідомлення про пожежу нежитлового будинку, що по вул. Князя Ігоря, 17. Оперативно за викликом на місце події прибуло відділення 7-ої державної пожежно-рятувальної частини УДСНС України у Чернігівській області.

В апаратах захисту органів дихання та зору рятувальники відшукали у заповненому димом будинку місцевого 41-річного чоловіка, який, перебуваючи у нетверезому стані, не міг собі дати раду та покинути небезпечну зону. Чоловіка вивели на свіже повітря, однак від медичної допомоги він відмовився. Завдяки професійним діям пожежу о 08:48 було локалізовано, а о 08:50 остаточно ліквідовано. За попередніми даними, причиною загоряння послужила необережність при палінні постраждалого.


УДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.