Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 04:00:36

Громадський діалог - співпраця органів місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад задля розвитку

29.09.2017   11:11Агенцiя

Триває консультаційний візит в Україні у рамках проекту «Громадський діалог - співпраця органів місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад задля розвитку»

 (FSM 17 159/2017), що реалізується Асоціацією „Центр Європейської Співпраці” (Польща) спільно з Поліським фондом міжнарожних та регіональних досліджень (Україна).

Метою візиту, який очолює  Томаш Чубара, головний експерт проекту, є підтримка представників громад з Чернігівської і Черкаської областей в розробці планів розвитку і управління в обєднаних громадах.

„Наш проект увійшов в остаточну фазу. Експерти разом з учасниками допрацьовують плани громад , яких впровадження дозволить виробити реальну зміну в цих громадах”-  говорить Пауліна Лужинєцка, координаторка проекту зі сторони Асоціації. „Я вважаю, що участь у проекті матиме вплив на збільшення потенціалу розвитку цих органів місцевого самоврядування” – додає координаторка.

У рамках візиту експерт працював з представниками громад  в т.ч.: Кочубеївка, Виноградне, Остер, Десна, Іванівка, Мрин і Мена. Наступним етапом реалізації дій буде студійний візит учасників проекту до Польщі запланований на кінець жовтня. Проект закінчиться в листопаді поточного року.

Проект співфінансується за кошти Програми „Підтримка демократії” профінансованої у рамках Програми „Польська співпраця задля розвитку” Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.