Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 06:33:34

Колишня безробітна - господиня "Зеленої світлиці"

19.07.2017   08:47

Гармонійне поєднання основних сфер життя — родини та роботи, приносить нам неабияку насолоду та щастя. Яскравим цьому підтвердженням є родина Біликів з Ічнянщини, якій вдалося поєднати сімейне життя, кар’єру та хобі. Сталося це завдяки родинному бізнесу – хутору «Зелена світлиця».

А починалося все не так вже й давно, у 2011 році, коли Ірина, залишившись без роботи, звернулася до районного центру зайнятості за допомогою в працевлаштуванні. Відвідавши семінари з орієнтації на підприємницьку діяльність, вирішила і собі спробувати започаткувати власну справу. Вибір пав на зелений туризм, адже цей вид відпочинку набуває в Україні все більшої популярності, а Чернігівщині є що показати і запропонувати туристам.

Адже, окрім неймовірної флори і фауни, регіон багатий історико-культурними пам'ятками. Задум Ірини підтримала родина. За направленням служби зайнятості безробітна пройшла навчання на курсах цільового призначення «Підприємець-початківець», отримала виплату допомоги по безробіттю одноразово і разом з чоловіком Миколою почала розбудовувати садибу «Зелена світлиця».

Тепер вся родина працює пліч-о-пліч, маючи спільні захоплення, успіхи та турботи.

Розташований на півдні Чернігівської області, у селі Хаєнках, за 5 кілометрів від районного центру – містечка Ічні, родинний хутір «Зелена світлиця» пропонує туристам помилуватися мальовничими краєвидами, подихати свіжим повітрям, поласувати домашніми стравами та насолодитися сільськими радощами: риболовлею, збиранням грибів-ягід, справжньою вільховою лазнею.

Там можна поплавати в басейні, покататися на велосипеді або човні, а взимку - на лижах та санях. До послуг гостей колоритна хата-мазанка та затишні двоповерхові будиночки-зруби, де предмети минувшини, гармонійно поєднуючись з благами цивілізації, забезпечують комфортний відпочинок. Поряд альтанки, зручні лавки, гамак, мангал, місця для вогнищ. На території хутору - сад з плодовими деревами та ягідник, маленька пасіка і невеличка копанка, дитячий майданчик, спортивне поле і навіть банкетна зала, а біля садиби - ліси, луки і річка. Відпочиваючи там, можна податися на екскурсію і ознайомитися з відомими туристичними родзинками Чернігівщини.

Привітні, моторні, завзяті господарі своєю енергією й оптимізмом заряджають всіх відпочивальників. На гостини у родинний хутір приїжджають туристи з усієї України. Є й постійні гості.

«Безпечно. Тихо. Красиво. Чисто. Зручно. Домашньо. Цікаво», - так характеризують відпочинок у своїй садибі її господарі Ірина і Микола Білики, і запрошують до себе всіх, хто втомився від повсякденних турбот та міської метушні.


Юлія Скубан, Ічнянський районний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.