Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 03:09:33

Всеукраїнська Кампанія 2500 сакур розпочалася сьогодні з Чернігова

23.03.2017   15:07

Сьогодні у Чернігові з офіційним візитом перебувала аташе економічного відділу Посольства Японії в Україні Іто Юрі.

У Чернігівській міській раді поважну гостю зустрів міський голова Владислав Атрошенко.  

Під час зустрічі сторони обговорили можливості розширення співробітництва між двома країнами.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що за 25 років дипломатичних відносин та партнерства Японія надала $3,1 млрд  допомоги Україні, і лише за період з 2014 року, коли наша країні переживає важкі часи агресії – понад $1,8 млрд.

Аташе економічного відділу Посольства Японії в Україні Іто Юрі розповіла про досвід співпраці Японії з Чернігівщиною, зокрема, у обласний туберкульозний диспансер закуплено лабораторне обладнання.

Вона також повідомила, що до 25-річчя дипломатичних відносин між двома країнами уряд Японії проводить «Кампанію 2500 сакур», яка сьогодні розпочинається у Чернігові. Сакури, висаджені по різних містах України, символізуватимуть дружбу між народами України та Японії.

Для Іто Юрі провели також коротку презентацію ресурсного потенціалу м. Чернігова, відзначивши багату історико-культурну спадщину перспективні можливості розвитку туризму.

Владислав Атрошенко запевнив, що міська влада Чернігова відкрита для співпраці та підтримки спільних взаємовигідних проектів, зокрема він висловив зацікавленість міста у пропозиціях щодо будівництва сміттєпереробного заводу.

Після зустрічі Іто Юрі разом з Владиславом Атрошенком взяли участь у закладці Алеї сакур у сквері біля ТРЦ «МЕГА ЦЕНТР». Загалом висаджено 51 деревце, це саджанці сакури «Роял Бургунді», акліматизовані до природних умов України.

Під час спілкування з пресою Іто Юрі говорила про те, що сакура – символ Японії и японської культури, який японці шанують з давніх часів, і відтепер чернігівці також матимуть змогу милуватися чарівним цвітінням цих дерев.

 
Довідково:

Згідно з Указом Президента України Перта Порошенка 2017 рік оголошений Роком Японії в Україні. Крім того, цього року також виповнюється 25 років встановлення дипломатичних відносин між Україною та Японією. Японія підтримує Україну в питаннях демократичних реформ та збереження суверенітету та територіальної цілісності.



Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.