Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 06:02:39

Прокуратура вживає заходів до недопущення незаконної передачі 1300 га земель водного фонду вартістю 17 мільйонів гривень приватній структурі

13.08.2016   10:00

Прокуратурою області вивчено стан додержання вимог законодавства при розпорядженні органами влади земельними ділянками водного фонду державної власності.

Установлено, що згідно з прийнятими 21.01.2016 Чернігівською обласною державною адміністрацією розпорядженнями, приватному акціонерному товариству надано дозволи на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) в Чернігівському районі загальною площею понад 1300 га та вартістю 17 мільйонів гривень.

Варто зазначити, що розроблення на підставі вказаного розпорядження, технічної документації є першим етапом узаконення права безоплатного використання земель. Згідно чинного законодавства, ці землі повинні надаватися на праві оренди з відповідним розміром орендної плати. 

Водночас, при прийнятті вказаних розпоряджень порушено ст. ст. 116, 122, 123, 134 Земельного кодексу України та не враховано, що ці землі є державною власністю і у постійному користуванні приватного товариства не перебувають. Більше того, розміщені на цих землях гідротехнічні споруди Мньовського рибцеху та Чернігівського риборозплідника (108 об’єктів) є державним майном, розпорядником яких є Фонд державного майна України, а балансоутримувачем - державне підприємство «Укрриба».

При цьому товариству ці споруди на праві власності або користування не належать, а державні акти на право постійного користування землею під ними видані раніше іншій юридичній особі й жодного відношення до цієї приватної структури не мають.

З метою скасування вказаного незаконного розпорядження прокуратурою області направлено відповідний позов до суду.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.