Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 19:52:17

Продовження реформи системи закупівель

05.08.2016   07:38Агенцiя

Чергова експертна зустріч з питань пріоритетів урядової політики відбулася 4 серпня на базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

Тематика обговорення, що проходило в он-лайн режимі через відеопортал YouТube, стосувалася подальшої реалізації реформи системи закупівель в Україні.

Представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі, виконавчих органів влади та громадськості з Дніпровської, Львівської, Харківської та Чернігівської областей спілкувалися з приводу організації закупівель в системі ProZorro, яка з 1 серпня 2016 р. запроваджується для всіх розпорядників бюджетних коштів в Україні.

На думку експертів варто удосконалити процес подачі пропозицій, пакетів документів замовниками та їх обробки системою, запровадивши наприклад зворотній зв'язок між ProZorro та учасниками процедур. Потрібно вирішити проблеми з розміщенням в системі планів річних закупівель.

Підкреслювалася й необхідність проведення навчань щодо користування нею, зокрема, для представників малого та середнього бізнесу, які неохоче працюють в ProZorro. Внесено також пропозицію щодо удосконалення алгоритму пошуку, оскільки існує плутанина в категоріях товарів.

Водночас мова йшла про необхідність усунення «люфтів» в законодавстві, якими можуть скористатися недобросовісні учасники закупівель та запровадження відповідальності для замовників, що виставляють дискримінаційні умови тендерних процедур.

У зв’язку з цим обговорювалися пропозиції доопрацювання переліку вимог щодо участі в закупівлях, можливості запровадження реєстру неблагонадійних учасників торгів та гарантійного забезпечення виконання умов договорів.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.