Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:28:29

Першочергові завдання Бобровицького району: очисні споруди та житло для лікарів потужної ЦРЛ

20.02.2016   07:47

Формується перелік об’єктів будівництва та реконструкції, які будуть фінансуватися у 2016 році за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Аби краще розібратися у нагальних потребах області перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич у найближчі терміни відвідає усі райони.

Зокрема вчора, він, разом з начальником Управління охорони здоров’я ОДА Петром Гармашем, перебував з робочим візитом у Бобровицькому районі, де поспілкувався з представниками райдержадміністрації та керівництвом міста.

У планах очільників району запропонувати першочергово внести до переліку об’єктів реконструкції та побудови два проекти.

Зокрема значних коштів потребує модернізація та належне утримання каналізаційних очисних споруд. З 1975 року місто користується каналізацією ПАТ «Бобровицький молокозавод».

Основна кількість нечистот, що акумулюється на очисних спорудах, — комунальні стоки від населення, організацій та установ.

Інший важливий об’єкт — будівництво чотирьохквартирного будинку для лікарів Бобровицької центральної районної лікарні, з проектом якого ознайомився Леонід Сахневич.

Користуючись нагодою перший заступник голови ОДА оглянув і саму лікарню.

Варто зазначити, що медичний заклад є міжрайонним. Адже сюди приїжджають народжувати та оперуватися жителі різних районів  Чернігівщини та й навіть Київської області.

По кількості пологів Бобровицька ЦРЛ на другому місці після Чернігівського району (810 пологів). До того ж  не було випадків материнської та перинатальної смертності.

Крім того, лікарня перша серед районних закладів отримала сертифікат на систему управління якістю згідно вимог ДСТУ ISO 9001:2009. Даний сертифікат визнаний у багатьох країнах світу та включає набір вимог до системи менеджменту якості.

Такий документ наразі лише один медичний заклад обласного центру.

— Районна лікарня має не лише хорошу матеріально-технічну базу, а й потужний кадровий потенціал. Тут працює 3 хірурги, 5 анестезіологів, та 7 акушерів-гінекологів. Колектив злагоджений та мотивований, — зауважив Леонід Сахневич, додаючи, — Облдержадміністрація зацікавлена, аби якісна медицина була доступна у всіх районних центрах. Саме тому розглядатиметься питання заохочення лікарів, зокрема через створення належного житлового фонду.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.