Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 18:08:15

З місцевого бюджету для дільничних лікарів закупили 112 тонометрів і стетоскопів, - О. Соколов

20.10.2015   07:54Агенцiя

Чернігівські медики отримали 112 комплектів тонометрів і стетоскопів.

Життєво необхідним обладнанням їх забезпечено за сприяння міського голови Олександра Соколова.

Саме до мера міста звернулися працівники сфери охорони здоров’я з проханням виділити гроші для поліклінік і поліклінічних відділень медичних закладів на покупку такого потрібного обладнання, адже воно значно полегшить та зробить якіснішою роботу дільничних лікарів.

Міська влада традиційно підтримує чернігівську медицину, не покладаючись виключно на державу. Державне фінансування залишає бажати кращого, тож з ініціативи Олександра Соколова з бюджету обласного центру регулярно виділяють приблизно 80 млн гривень на підтримку системи охорони здоров’я.

«167 мільйонів виділяє держава, але цього недостатньо в сучасних умовах, а тому ми збільшили бюджет медицини до 250 мільйонів гривень. Це значні кошти, але вони життєво необхідні, задля піклування про наше населення, про його здоров’я, від маленьких чернігівців до найстарших», - наголосив мер міста.

Треба зазначити, що протягом останніх років вдалося реалізувати багато міських програм щодо енергозбереження в медзакладах, придбання додаткового обладнання. Зокрема в Чернігові вже роблять складні операції на відкритому серці, що раніше були можливими лише в столиці. Лікарні обласного центру забезпечені флюорографами, поповнюються стоматустановками, апаратами УЗД тощо.


P.R.

 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.