Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:13:03

Чернігівець попався на видобутку бурштину

31.07.2015   16:42Агенцiя

29 липня на Коростенщині (Житомирська обл.) міжвідомча рейдова група правоохоронців виявила та затримала 24 особи, які щойно розгорнули незаконну діяльність з видобутку сонячного каміння у районі. Розпочато досудове розслідування.

На околиці с.Гулянки Коростенського району правоохоронці помітили підозріле скупчення людей і автомобілів. Коли ж під’їхали ближче, побачили готове до роботи специфічне обладнання, яке зазвичай використовують підпільні бурштиношукачі для розмивання ґрунту: мотопомпи та водяні шланги.
За таких обставин на місце події було викликано слідчо-оперативну групу, яка задокументувала виявлене. Для оформлення відповідних матеріалів старателів  разом з автівками та знаряддям незаконної діяльності доставили до міськвідділу міліції.

– Загалом було затримано 24 особи віком від 17 до 48 років. Це жителі Житомирської, Рівненської, Чернігівської та Київської областей, - коментує керівник Коростенського МВ УМВС Ігор Жміда. – Вилучено 5 автомобілів, мотопомпи, водяні шланги та інше обладнання. Нині вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно.

Нині за фактом спроби порушення правил охорони або використання надр (ст.15, ч.2 ст.240 Кримінального кодексу України) розпочато кримінальне провадження. Триває з’ясування усіх обставин.

Як прокоментував начальник УМВС України в Житомирській області Валерій Рудик, міліція разом з СБУ, прокуратурою та іншими право- та природоохоронними структурами докладають зусиль, аби зупинити у регіоні масштабний видобуток бурштину. Міжвідомчі рейдові групи працюють цілодобово. Правопорушення припиняються, а всі факти відповідним чином документуються.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.