Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:02:51

За сприяння прокуратури пенсіонерці повернуто квартиру

08.07.2015   16:37Агенцiя

Захист у суді інтересів літньої жінки здійснювався саме прокуратурою області.

Так, у березні поточного року, за результатами розгляду звернення 87-річної мешканки м. Чернігова, яка є інвалідом ІІ групи та учасником Великої Вітчизняної війни, до місцевого суду пред’явлено позов про визнання недійсним договору дарування квартири, яка є єдиним житлом пенсіонерки.
Обставини справи неодноразово висвітлювалися в засобах масової інформації та на сайті прокуратури області.

Як зазначалося раніше, майже не ходячу пенсіонерку, яка тривалий час потребує стороннього догляду, давно «задобрювала» жінка-двірник. Намагаючись увійти в довіру, задобрювала стареньку. Врешті-решт, запропонувала жінці за свої добрі справи укласти договір довічного утримання з донькою, на що остання погодилася.

Підписуючи навесні 2013 року угоду, інвалід ІІ ступеня по зору навіть подумати не могла, що дочка двірника так легко та швидко «заволодіє» квартирою ще за її життя, оскільки насправді підписала договір безкоштовного дарування власного та єдиного помешкання.

За вказаними фактами прокуратурою м. Чернігова розпочато кримінальне провадження. За результатами розслідування встановлено, що квартиру було відчужено доньці двірника, яка є дружиною працівника одного з відділів прокуратури області.

З метою поновлення порушених прав інваліда прокуратурою області пред’явлено до суду позов, який рішенням апеляційного суду області від 18.06.2015 задоволено.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.