Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 21:27:33

Люди, які вклали свої кошти в зведення житла підприємством "Домобудівник", сподіваються це житло отримати. ВІДЕО

22.05.2015   07:53Агенцiя

Довгобуди після більш ніж двох років простою мають будуть здані. Господарський суд області призначив дату затвердження плану санації «Домобудівника» — 10 червня. Це узгоджено з радою кредиторів і з банком, який згоден надати кошти для фінансового оздоровлення підприємства.

Нарешті після стількох років поневірянь – «світло в кінці тунелю», надія, що ми отримаємо житло, каже після засідання господарського суду Олександр Бороденко. І, сподіваємося, такі саме надії мають і інші інвестори-мешканці (це близько ста сімей у Чернігові й Ніжині). Ці люди вклали свої кошти, продавали старі квартири, брали кредити, сподіваючись на нове житло від «Домобудівника». А натомість близько трьох років платять проценти за кредити й живуть у родичів.

Акціонерне товариство «Домобудівник» фінансово неспроможне завершити зведення кількох будинків. І тут може бути два виходи: або ліквідація підприємства, або санація, тобто фінансове оздоровлення.

Для санації потрібен інвестор, наразі він є. Справу розглядає господарський суд області і залежно від рішення банку, який надає кошти, приймає проект санації. Визначений керуючий санацією, зараз це Олександр Бандола. Він каже, що банк готовий надати кошти, буквально вчора надіслав свої пропозиції щодо перебігу фінансового оздоровлення «Домобудівника».

Враховуючи ці пропозиції, треба ще до уточнити проект санації. Суддя поставив вимогу зробити це до 10 червня, а на 17 червня призначив наступне засідання суду, де має бути затверджений план санації. Отже 10 червня може стати визначною датою для сотні сімей, коли припиниться це епопея і буде завершене зведення довгобудів.

ЧОДТРК "Сівер Центр"

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.