Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:08:39

На соціальний захист чернігівці перерахували понад 415 млн.грн.

19.05.2015   08:44

Своєчасна сплата єдиного соціального внеску гарантує громадянам право на соціальний захист. Зокрема, захищені соціальні гарантії для кожного на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, гідне пенсійне забезпечення та інші виплати.

У квітні цього року платники Чернігова перерахували 117,1 млн. грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. За словами начальника відділу адміністрування єдиного внеску ДПІ у м. Чернігові Галини Мушенок з початку року платниками міста сплачено соціального внеску на суму майже 415 млн. грн.

Станом на початок травня 2015 року на обліку в інспекції перебуває майже 29 тисяч платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, з них : близько 8 тис. платники - юридичні особи та 21 тис. - фізичні особи – підприємці.
Найбільш активно наповнювали бюджет фондів соціального страхування та Пенсійного фонду такі підприємства та організації: Управління освіти ЧМР, ПАТ «Чернігівобленерго», ЧД Укрпошта та інші.

Керуючись Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», платники повинні пам’ятати, що єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

За порушення норм законодавства про єдиний внесок до платників, на яких покладений обов'язок нараховувати, обчислювати та сплачувати єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, застосовуються фінансові санкції (штрафи та пеня).
Звертаємо увагу, що звітність за новою формою подаватиметься платниками єдиного внеску, починаючи з 1 червня 2015 року (звіти за травень 2015 р.). Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затверджено наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015року № 435.

Нагадуємо, що страхувальники, для яких звітним періодом є календарний місяць, зобов'язані формувати та подавати до фіскальних органів Звіт протягом 20 календарних днів, що настають за останнім днем звітного періоду.

Звітність за квітень 2015 р. (у травні 2015 р.) подається за формами звітності, які були затверджені наказом Міністерства доходів і зборів України від 09.09.2013 року № 454.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.