Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 03:21:43

Діти хворі на фенілкетонурію забезпечені спеціальним дієтичним харчуванням

08.04.2015   07:52Агенцiя

Як повідомляє "Вісник державних закупівель" Комунальний лікувально-профілактичний заклад "Чернігівський обласний центр радіаційного захисту та оздоровлення населення" провів тендер на закупівлю продуктів харчових готових гомогенізованих для дитячого та дієтичного харчування для дітей, хворих на фенілкетонурію (2 найменування: "Ф-АМ 2 абоеквівалент" – 275 банок та "Ф-АМ 3 абоеквівалент" – 141 банка).

На участь у конкурсі було подано 2 заявки від приватного акціонерного товариства "Медфарком - центр", яке запропонувало 1 326873,60 грн. (Один мільйон триста двадцять шість тисяч вісімсот сімдесят три грн. 60 коп.), з ПДВ та товариство з обмеженою відповідальністю "ФАРМАДІС" – 1 329369,60 грн. (Один мільйон триста двадцять дев’ять тисяч триста шістдесят дев’ять грн. 60 коп.), з ПДВ.

Ціна першої фірми була нижчою, тому 01.04.2015 між "Медфарком - центр" та "Чернігівськимобласним центромрадіаційногозахисту та оздоровленнянаселення" було укладено договір на поставку дитячого дієтичного харчування. Одна банка такого харчування коштуватиме 3189,6 грн.

Лікарня очікувала витратити на закупівлю харчування для дітей хворих нафенілкетонурію 700 000 грн., але загальний ріст цін призвів і до удорожчання дієтичного харчування майже в двічі. Однак, воно є дуже важливим і необхідним для дітей, оскільки фенілкетонурія - це спадкова хвороба, яка пов’язана з порушенням обміну амінокислот.

Організм хворого не може розщеплювати амінокислоту фенілаланін, яка потрапляє з білковою їжею. В результаті чого у організмі накопляються з’єднання, що отруюють нервову систему, що призводить до незворотної розумової відсталості дитини. Тому в раціон дитини додають спеціальні лікувальні суміші, в складі яких зменшена кількість або повністю видалений фенілаланін.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.