Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 05:43:55

Прокуратура захищатиме житлові права чернігівської родини воїна АТО, порушені державною виконавчою службою

26.03.2015   19:45

Прокуратурою м. Чернігова розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України щодо неправомірних дій службових осіб Деснянського відділу державної виконавчої служби Чернігівського міського управління юстиції, внаслідок яких реалізовано житло чернігівця, який нині перебуває в зоні АТО.

Досудове розслідування у справі проводиться міськвідділом міліції, його хід контролюється прокуратурою Чернігівської області.

Встановлено, під час примусового виконання рішення суду державним виконавцем з порушенням порядку звернення стягнення на спільне майно боржника з прилюдних торгів реалізовано ½ частину його квартири, яка є його єдиним житом. При цьому частину квартири не виділено в натурі, там продовжує проживати співвласниця — матір цього чоловіка, яка є людиною похилого віку, інвалідом ІІ групи.

Чернігівець був не основним боржником, а поручителем за договором позики на 40 тис грн, який узяла в кредитній спілці його знайома. Стягнення боргу у 52,3 тис грн за рішенням суду мало відбуватися солідарно з обох. Але у самої боржниці виконавча служба ліквідного майна не виявила.

Ще до продажу частини квартири поручитель у добровільному порядку вніс 30 тис грн в рахунок погашення боргу.

На даний час з метою захисту інтересів цієї родини цивільно-правовими методами прокуратурою здійснено вступ у розгляд цивільної справи про визнання торгів, на яких виконавчою службою продано половину їх квартири, недійсними.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.