Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:48:53

Війна у Ніжині: циганська наркомафія погрожує “робінгудам” розправою

19.02.2015   12:00

У Ніжині циганський наркобарон посеред білого дня відкрив вогонь з вогнепальної зброї по активістах, які вже кілька років поспіль борються проти наркоторгівлі у місті.

Як розповів “Нація.інфо” командир роти добровольчого батальйону “ОУН”, голова громадської ініціативи “Стоп наркотик!” Владислав Попович, на днях до “ніжинських робінгудів” надійшла інформація про те, що в одному з гаражів у центрі міста має місце підпільна торгівля наркотиками.

Активісти приїхали туди і застали там цигана на прізвисько Сянда (Іван).
“Ми хотіли подивитись, що робиться у гаражі, але циган дістав мисливський карабін і почав стріляти нам під ноги. Кричав, що як продавав, так і буде продавати наркоту. Погрожував, що вб'є мене», - зазначив Попович.

«Робінгуди” викликали міліцію, але вона не приїхала. Тоді вони звернулись до адвокатів, які взяли свідчення і направили заяву у правоохоронні органи.

Варто зазначити, що три місяці тому громадські діячі вже проводили виховну бесіду із наркобароном Сяндою і попереджали його про негативні наслідки ведення злочинного бізнесу.

“Раніше увесь наркотрафік йшов через циган: амфетамін, концентрат ширки. За нинішньої ситуації у них назбиралось дуже багато наркосировини, яку вони не можуть реалізувати. Тому вони оголосили нам війну, пригрозили зброєю. Вони можуть найняти вбивцю. У них гроші є”, - зауважив Попович.

Примітно й те, що міліція у Ніжині саботує війну з наркобізнесом.
“Коли циган написав заяву на тих, хто з ним проводив виховну бесіду, то міліція відреагувала швидко, усіх допитала. Коли ж наркоторговець відкрив стрільбу по нас — жодної реакції. Силовики просто в долі, і така сумна ситуація, зрештою, по всій державі”, - наголосили активісти.

Попри це “ніжинські робінгуди” не мають наміру закривати очі на беззаконня й опускати руки.

“Будемо реагувати на кожний сигнал розповсюдження наркотиків. Наше місто унікальне — у ньому вже тривалий час наркоторговці не мають можливості продавати цю гидоту”, - заявили в організації “Стоп наркотик!”.


https://www.facebook.com/naciya.info

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.