Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 05:27:55

Браконьєрам і зима не зима

20.01.2015   13:21

Цьогорічна зима, точніше її повна відсутність, дивує мешканців Чернігівщини. Для браконьєрів же погодні примхи ніпочому, але і прикордонники також можуть посперечатися з першими у своїй завзятості.

Вчора, протягом дня, на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Дніпровське», прикордонні наряди двічі виявляли та затримували браконьєрів під час їх злочинного промислу.

Спочатку вранці, на березі р. Дніпро на відстані 1500 метрів від с. Неданчичі Ріпкинського району затримали 53-річного мешканця райцентру Куликівка, який двома сітками, довжиною 40 та 60 м, встиг виловити 3 кг риби, 6 пліток, 12 плоскирок та 7 синців. Сума завданої державі шкоди дорівнює 1513 гривень.

Вже по-обіді, на озері, поблизу х. Прохорів Чернігівського району, затримано 50-річного жителя обласного центру, який мало того що знаходився в прикордонній смузі без документів та ще й саме діставав з під криги сітку, в якій була риба. Загалом в 28-метровій сітці нарахували 5 щук та 3 лини, загальної вагою близько 3 кг. Сума завданої державі шкоди склала 2072 гривні.

Відносно обох порушників складено протоколи про адміністративне правопорушення за частиною 4 статті 85 «Порушення правил використання об’єктів тваринного світу» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Наразі матеріали справ направлені для розгляду до Ріпкинського та Чернігівського районного судів Чернігівській області. Крім того, останнього браконьєра притягнуто до адмінвідповідальності за порушення прикордонного режиму.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.