Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 05:15:34

Настав час громадянам взяти відповідальність за власне життя і здоров’я на себе

02.12.2014   10:34

Хоч це висловлювання пролунало на черговому брифінгу в облдержадміністрації в ході обговорення іншого питання, повною мірою стосується воно й профілактики пожеж та нещасних випадків у зимовий період.

Адже кількість пожеж та людей, що гинуть в них, протягом останніх кількох років в області зростає. Якщо, взимку 2012-2013 років на Чернігівщині сталося 142 пожежі, то минулої зими – 148. Кількість загиблих відповідно становила 22 та 26 осіб. Тільки у листопаді поточного року в області виникло 37 пожеж, загинуло дві людини.

За словами заступника начальника управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області Юрія Аникієнка, пожежі найчастіше виникають там, де не мають достатньо коштів чи бажання на належне утримання обігрівальних приладів. Це, переважно, оселі пенсіонерів, малозабезпечених чи багатодітних родин, осіб, які зловживають алкоголем або ведуть асоціальний спосіб життя. Ще одна з найрозповсюдженіших причин пожежі — паління в ліжку. Людина, яка у більшості таких випадків буває нетверезою, засинає з недопалком в руках. Результат — не лише втрата майна, а й загибель самого «курильщика», а то й членів його родини.

Вогонь не терпить зневаги, стверджують фахівці ДСНС. Це підтверджує і їх професійний досвід. Так, наприклад, керівництво ТОВ «Веселі бобри» у Козельці у вересні проігнорувало поради інспектора ДСНС, а невдовзі на підприємстві виникла велика пожежа. Аналогічний інцидент стався й з кафе «Юність» у Сосниці. У цих та багатьох інших випадках власникам чи керівникам підприємств простіше й дешевше було б усунути недоліки, на які вказали інспектори, ніж тепер ліквідовувати наслідки пожеж.

На необхідності суворого дотримання правил експлуатації електричного та газового устаткування наголошували й фахівці обленерго та «Черігівгазу». Вони радили не залишати поза увагою поради контролерів, які здійснюють обходи помешкань та систематично перевіряти справність приладів. Тоді здоров’я і життя споживачів не наражатимуться на небезпеку з цього боку.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.