Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 07:07:56

Розпочато кримінальне провадження щодо незаконного видобутку піску на Прилуччині

26.09.2014   06:28

Незаконні видобуток і продаж піску в Прилуцькому районі стали об’єктом уваги прокуратури.

На територіях Сухополов’янської та Замостянської сільських рад Прилуцького району виявлено два об’єкти, де у великих обсягах, за допомогою важкої техніки ведуться роботи з видобутку піску, який потім реалізується. У той же час, ніяких дозволів на видобування цих копалин із надр у районі не видавалося. Відповідно, і сплати належних коштів до бюджету не проводиться.

Про це повідомив Прилуцький міжрайонний прокурор Сергій Івашко. Він, зокрема, сказав:

«В обох випадках нема ні дозволу на зняття родючого шару ґрунту, ні дозволу на видобування піску. А фактично пісок видобувається і реалізується населенню, що вже встановлено зі складанням відповідних процесуальних документів.

Щодо видобувних робіт на території Сухополов’янської сільської ради нещодавно завершено прокурорську перевірку дотримання екологічного та земельного законодавства, проведену з залученням спеціалістів контролюючих органів. Цією перевіркою встановлено наявність порушень законодавства. Тому 11 вересня прокуратурою зареєстроване кримінальне провадження за ч. 1 ст. 239-1 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння ґрунтовим покривом).

Аналогічну перевірку мною призначено й за фактом видобування піску на території Замостянської сільської ради.»

У обох випадках видобувні роботи проводяться на земельних ділянках приватної власності, але іншого цільового призначення.

Самовільна розробка надр поблизу Прилук викликає обурення місцевої громадськості, що відображається у зверненнях громадян з цього приводу до державних органів, публічних виступах активістів і в матеріалах місцевих засобів масової інформації.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.