Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 18:12:06

Інформація про хворобу, викликану вірусом Ебола

22.08.2014   14:36Агенцiя

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я поширення лихоманки Ебола проходить швидше, ніж зусилля по боротьбі з нею: кількість постраждалих від лихоманки Ебола станом на 19 серпня становить 2 240 осіб, серед них 1 229 - летальні.

Даний спалах вважається найбільшим за всю історію. Випадки зараження вірусом відбуваються не тільки у важкодоступних сільських районах, а і в густонаселених містах.

Станом на сьогодні випадки захворювання чи завезення цієї недуги на територію України не зареєстровані. Але, зважаючи на сучасні засоби комунікації в світі, завезення екзотичних захворювань до жодної країни не виключається.

Під час знаходження в ендемічних з цього захворювання країнах, рекомендовано використовувати захисні маски й утримуватись від відвідування місць масового скупчення людей, контактів із хворими людьми, зокрема, які мають високу температуру тіла.

Особам, які повернулись з ендемічних із цього захворювання країн (Гвінея, Ліберія, Нігерія, С'єрра-Ліоне) при появі будь-яких із зазначених симптомів не треба займатися самолікуванням, а негайно звернутися за медичною допомогою, обов'язково повідомивши при цьому про перебування у західно-африканських або в сусідніх з ними країнах, про можливий контакт із особами, які відвідували ці країни.

В лікувальних закладах області наявні схеми перепрофілювання відділень, передбачена можливість термінового розгортання госпітальних баз, відпрацьовані алгоритми дій медичних працівників на випадок виявлення хворих на особливо-небезпечні інфекції, в т.ч. і геморагічну лихоманку Ебола.

Ситуація знаходиться на контролі Головного управління Держсанепідслужби у Чернігівській області.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.