Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:40:56

Сяде за ґрати чернігівець, який викрав 20 велосипедів

30.07.2013   08:06

Прокуратурою м.Чернігова доведено в суді вину викрадача 20 велосипедів. Крадія засуджено до трьох років одного місяця позбавлення волі.

Досудовим розслідуванням було встановлено, що 37-річний чернігівець з жовтня минулого року по квітень 2013-го “промишляв” викраденням велосипедів, залишених на балконах загального користування і технічних поверхах будинків. Якщо балкон було замкнено – збивав замок. Крав не тільки дорогі, а й дешевші велосипеди: навіть старенький радянський “Аіст” вартістю 200 гривень. У трьох випадках його здобиччю стали ще й два дитячі велосипеди і один дитячий самокат. Ще на одному з громадських балконів ним були поцуплені електроінструменти, які там зберігались.

Три велосипеди з викрадених знайшли і вилучили на центральному ринку міста, куди викрадач здав їх для продажу за всіма правилами: з зазначенням в угоді даних свого паспорту. Крім того, вину підозрюваного в ході досудового розслідування було підтверджено показами свідків, які бачили його під час скоєння крадіжки і впізнали, результатами слідчого експерименту та власним зізнанням цієї особи.

Даний громадянин раніше вже неодноразово засуджувався за крадіжки. Крім того, злочинну діяльність він розпочав, не дочекавшись навіть закінчення періоду умовно-дострокового звільнення після свого попереднього позбавлення волі.

Державний обвинувач просив призначити підсудному покарання, разом з невідбутим, у 4 роки і 3 місяці позбавлення волі. Врахувавши щире каяття підсудного і поганий стан його здоров’я, суд призначив позбавлення волі на 3 роки 1 місяць.

За чинним кримінальним законодавством, викрадення майна з такими обтяжуючими обставинами, як проникнення у сховище і скоєння злочину повторно, кваліфікується як тяжкий злочин (ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України). Відповідальність за такі дії сувора – позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.