Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:28:13

498 рятувальників та 142 од. насосного обладнання залучались протягом доби для надання допомоги населенню

09.04.2013   13:30

Протягом 8 квітня для надання допомоги населенню з відкачування води на прибудинкових територіях від ДСНС України залучалось 498 рятувальників та 142 од. насосного обладнання. За добу відкачано 72 тис. 848 куб. м води. Загалом за період з 2 квітня відкачано 596 тис. 997 куб. м води.

На території Рівненської області у Костопільському (під'їзди до с. Дюксін, р. Горинь), Дубровицькому (під'їзди до с. Будимля, р. Льва) та Сарненському (під'їзди до с. Тинне, р. Случ) районах на  дорогах місцевого значення є місця переливу води. Зазначені ділянки  доріг запроектовані під перелив води. Рух легкових транспортних засобів обмежений, організовано об’їзд.

Внаслідок підняття рівня води у р. Снов, 6 квітня сталося часткове розмивання земляного насипу (близько 50 м) ґрунтової дороги до с. Малий Дирчин, Городнянського району Чернігівської області (26 домогосподарств, 29 мешканців), що призвело до порушення транспортного сполучення з цим населеним пунктом. На цей час сполучення здійснюється за допомогою човнів, населений пункт забезпечений продуктами харчування, медикаментами та паливом.

Станом на 21:00 8 квітня відновлено транспортне сполучення до м. Варва та
 6-ти навколишніх населених пунктів у Варвинському районі Чернігівської області, яке було ускладнено внаслідок розмиву земляного полотна дороги місцевого значення.

Внаслідок опадів та сніготанення, відмічається підйом ґрунтових вод та часткове підтоплення територій, господарських та житлових будинків у 84 населених пунктах 8 областей та м. Києві. Зокрема у  Вінницькій області – у 1 н.п., Волинській – у 9  н.п.,,  Житомирський – у 3 н.п., Івано-Франківській – у 2 н.п., Київській – у 63 н.п., Львівській – у 3 н.п.  (у т.ч. 6 жит. буд. у с. Межиріччя, Сокальського р-ну),  Рівненській – у 2 н.п., у Чернігівській – у 1 н.п. та м. Києві.

За інформацією Укравтодору, проїзд  автошляхами державного  та регіонального значення забезпечено.

За інформацією Гідрометцентру, 8 – 10 квітня триватиме ріст рівнів води на річках басейну Прип'яті, річках Київської, Черкаської, Полтавської, Чернігівської, Сумської областей, у верхв'ї Південного Бугу (Хмельницька, Вінницька області) на окремих ділянках з виходом води на заплаву та подальшим її затопленням.

9 - 12 квітня очікується продовження підйомів рівнів води (0,1 – 0,4 м) на річках басейну Прип'яті (Волинська область) та подальше затоплення заплав і сільгоспугідь у Ратнівському, Старовижівському, Любешівському, Маневицькому та Ковельському районах. Можливе досягнення та перевищення відміток підтоплення житлових будинків та присадибних ділянок в окремих населених пунктах.

У ДСНС у цілодобовому режимі працює робоча група Міжвідомчого оперативного штабу.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.